Slađana Gluščević: "021 je obelisk Novog Sada, simbol slobodne reči i misli"

Izvršna direktorka Nezavisnog društva novinara Vojvodine Slađana Gluščević, povodom 25. godišnjice od osnivanja Radija 021, kaže da su u njega uprte oči svih lokalnih medija u Srbiji.

Kako navodi, sve ove godine Radija 021 imaju veću vrednost od one koja se meri vremenom, budući da su iznele borbu za opstanak medija i borbu za očuvanje novinarske profesije.

"021 je obelisk Novog Sada, simbol slobodne reči i misli. U njega su uprte oči svih lokalnih medija, jer primerom pokazuje da je i u uslovima medijskih nesloboda, već tradicionalnih u Srbiji, i u posebno teškim uslovima za novinare koji se bave lokalnim temama, moguće, uz visok nivo profesionalizma, omogućiti građanima pravo na informacije esencijalno važne za podsticanje kritičke svesti", poručuje Gluščević.

Ona dodaje da građani Novog Sada treba da budu svesni toga da moraju da se bore za medije kakav je 021. 
 
"Građani Novog Sada treba da budu svesni da moraju da se bore za ovakve, slobodne medije i novinare koji svoj posao obavljaju u skladu sa profesijom, a ne interesima moćnika, jer je to prvi korak u borbi za demokratizaciju društva", zaključuje Gluščević.
 
Šta su o 021 rekli Zoran Stanojević, Smiljana Milinkov, Jasmina Koprivica i Veran Matić, pročitajte na OVOM LINKU.
  • 002211

    09.06.2022 13:18
    Srećan rođendan, redakcijo! :)
  • Remus

    09.06.2022 11:20
    Luconosa
    Cestitam, sa nadom se da je ovo prvi od bezbroj buducih, uspesnih 25-ogodisnjica koje vas cekaju u procesu politickog opismenjavanja ovoga drustva...
  • slavko

    09.06.2022 11:03
    Svaka joj je na mestu.Svaka čast i njoj i vama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.