Novosadski DS: Trajno da se ukloni slovo "Z" sa ulica, počinioce nije teško otkriti

Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu poziva gradske službe da trajno uklone grafite sa latiničnim slovom "Z" koji su prethodne noći ispisani po gradu.
Novosadski DS: Trajno da se ukloni slovo "Z" sa ulica, počinioce nije teško otkriti
Foto: 021.rs

Oni pozivaju bezbednosne službe da utvrde ko je te grafite ispisao.

"Prosto prefarbavanje grafita kojem se danas pribeglo tokom dana ne predstavlja adekvatan odgovor gradske vlasti i lokalne zajednice na smišljenu provokaciju ekstremista koji podržavaju agresiju Rusije na Ukrajinu. S obzirom na to da je područje grada u kojem su ispisani grafiti u potpunosti pokriveno kamerama, policiji sigurno neće biti teško da otkrije počinioce. Samo ukoliko to želi da uradi", navodi DS.
Demokratska stranka poziva komunalnu miliciju i policiju da tokom noći pojačaju prisustvo svojih patrola u ulicama koje vode prema Varadinskom mostu i dalje prema Petrovaradinskoj tvrđavi na kojoj sutra počinje festival Exit.
 
"Ispisivanje slova Z koje ruska vojska koristi kao oznaku za svoje trupe u Ukrajini nesumnjivo je motivisano početkom festivala i željom onih koji su ih ispisali da gostima i učesnicima ovogodišnjeg Exita pokažu da Novi Sad stoji uz zvaničnu Moskvu u njenoj ilegalnoj vojnoj akciji u nezavisnoj i suverenoj državi. Odgovornost za to snosi aktuelna vlast koja na različite načine već godinama unazad podstiče kult ruskog predsednika Putina u Srbiji i potpiruje netrepeljivost prema Evropskoj Uniji i Sjedinjenim američkim državama", napominju u ovoj stranci.
Podsetimo, nadležne gradske službe danas popodne počele su da uklanjaju slova "Z" koja su se pojavila na Varadinskom mostu, u Gradiću i Starom gradu.
 
Ostaje nepoznato da li će iko biti kažnjen zbog ispisivanja grafita slova "Z" na keju i stazama, uprkos tome što u ovom delu grada postoji dosta kamera.
  • Kragujevčanin

    08.07.2022 14:57
    Slovo Z
    Možda je autor grafita napisao slovo Z kao simbol generacije Z
  • 696

    07.07.2022 17:36
    i nije vas sramota
    Лиманац
    z
    Јасно је одакле и са којим циљем долази ова оркестрирана кукњава и осуде странака и удружења који немају подршку народа.

    A još jasnije je s kojim ciljem ti i slični pišete to što pišete.
  • Лиманац

    07.07.2022 14:28
    z
    Јасно је одакле и са којим циљем долази ова оркестрирана кукњава и осуде странака и удружења који немају подршку народа.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti