Ovo su današnje cene na novosadskim pijaca: Koliko vam novca treba za ručak?

Za kilogram krastavca potrebno je izdvojiti oko 100 dinara, dok komad kukuruza košta i do 80 dinara.
Ovo su današnje cene na novosadskim pijaca: Koliko vam novca treba za ručak?
Foto: 021.rs

Kilogram krompira se uglavnom kreće između 80 i 100 dinara, dok ćete ga na Detelinarskoj pijaci možda platiti i 120 dinara.

Kupus, uvek dobar za salatu, na Futoškoj pijaci košta između 60 i 80 dinara po kilogramu, na Limanskoj 100, a otprilike toliko košta i na ostalim pijacama u gradu.

Parajdz na Detelinarskoj pijaci može dostići cenu od čak 320 dinara po kilogramu, a na Ribljoj 300 dinara. Ipak, cena se uglavnom "vrti" oko 150 dinara za kilogram, a najjeftiniji se može naći na Futoškoj, za 60 dinara.
 
Što se tiče voća, kilogram breskve varira od pijace do pijace, ali minimalna cena ne ide ispod 100 dinara. Nasuprot tome, minimalna cena na Ribljoj je 160, a maksimalna 200 dinara za kilogram ove voćke.
 
Kajsiju čija je cena manja od 120 dinara po kilogramu teško da ćete naći. Maksimalne cene ovog voća uglavnom ne prelaze 150 dinara.
 
Lubenica prija u letnjim danima, ali cene variraju od prodavca do prodavca. Svako će reklamirati svoju kao kvalitetnu, pa se cene kreću u rasponu od 50 do 150 dinara za kilogram. 
 
Među ribama najskuplji su šaran, smuđ i som, za koje ćete uglavnom morati da izdvojite oko 1.000 dinara po kilogramu, ili više. 
  • Ha

    18.07.2022 12:19
    Ha
    Na pijace odavno ne idem. Lidlova pijaca je u pola jeftinija i bolja.
  • Mare

    18.07.2022 09:45
    Iskreno
    Život je neizdrživo skup. Trebalo bi organizovati masovnu građansku neposlušnost jer nas šišaju do gole kože. A o cenama odeće i električnih aparata da ne pričam. 20% skuplje nego na zapadu. Ne znam kako prosečan Srbin preživi.
  • L

    18.07.2022 09:41
    L
    Odavno vise neidemo na pijacu jer su cene preskupe od nakupaca! Marketi su dosta jeftini a roba kvalitetnija! Licno neznam zasto su pijace jos aktuelne i zbog cega? Pijace svugde u svetu sluze za cenkanje i jeftiniju robu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.