Krivična prijava protiv novosadskog izvršitelja: Bračni par tvrdi da im je skidao uvećane iznose

Bračni par Vesna i Božidar K. podneli su krivičnu prijavu protiv novosadskog izvršitelja jer je, umesto dogovorene rate od 5.000 dinara na ime duga, blokirao njihov račun i zamalo ih ostavio na ulici.
Krivična prijava protiv novosadskog izvršitelja: Bračni par tvrdi da im je skidao uvećane iznose
Foto: 021.rs

Krivičnu prijavu je Božidar podneo policiji 25. jula ove godine, što je za 021.rs potvrđeno u Policijskoj upravi u Novom Sadu.

Nakon što je policija prosledila prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu, ovo tužilaštvo je, kako su naveli za 021.rs, prijavu prosledilo Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Prijava je dostavljena posebnom odeljenju 5. septembra, kaže za 021.rs rukovodilac ovog odeljenja Vidak Daković.
 
Dug koji je nastao je na Vesninom imenu prema jednoj banci i iz davnih je dana. Nakon što je s bankom dogovoreno da se dug otplati na rate, u priču ulazi sudski izvršitelj s kojim se ovaj par pisano dogovorio da se mesečno, s Božidarove penzije, skida po 5.000 dinara do otplate duga.
 
"Ni u peti, a kamoli u glavi, nije mi bila misao da treba da kontrolišemo šta radi izvršitelj. Nakon sedam meseci, dobijamo poziv iz banke i pitanje - šta se dešava sa suprugovom penzijom? Tada saznajemo da nikakva penzija mesecima ne leže na račun, da nema uplata, a službenica nas je pitala da li smo slučajno u poslu s nekim izvršiteljima. Tad mi je kliknulo - on je blokirao celu penziju i tekući račun u matičnoj banci mog supruga, što je neverovatno da je učinio, nije smeo", navodi ova građanka.
 
Izvršitelj je, kaže ona, skinuo više od 98.000 dinara u periodu od sedam meseci.
 
"Ubrzo smo saznali da je prva dva meseca skinuo po 16.900 dinara, a posle toga još 19.700 dinara... blokirao nam je sve račune, zamalo nas upleo u ogroman problem s bankom u kojoj otplaćujemo kredit, jer se zamalo dogodilo da propustimo tri rate i automatski bismo morali da otplatimo kredit u celosti. Bili bismo na ulici, s mojom bolesnom majkom. Na moje pitanje kako je mogao da skida toliko novca, on je rekao da 'je penzija porasla, pa je mogao'", navodi supruga dužnika za 021.rs.
 
Njoj je, kaže, "pala roletna" kad je izvršitelj njenog supruga pitao "kako to da nije primetio da nedostaje para?".
 
"Da nam nisu za ove nelogičnosti javili iz naše banke, ne bismo ni znali. Potom smo podneli krivičnu prijavu za zloupotrebu položaja i zatražili da nam se vrati razlika u novcu koji je uzeo. Na naše kompletno iznenađenje, izvršitelj je ovaj problem prebacio na poverioca i nama je isplaćena razlika koju je on skinuo - čime je samo dokazano da nam je novac ukraden. Sad smo ušli u kreditni biro i, zbog njegovih aktivnosti, godinu dana ništa ne možemo u banci. Imamo problem s otplatom svih računa. Pošto smo otkrili sve ovo, izvršitelj je odblokirao račune i zaista nam je neverovatno kako je samo potvrdio sve što smo sumnjali", navodi ova Novosađanka.

Na pitanja 021.rs da li je u više navrata skidao veću sumu od ugovorene na ime otplate dugovanja i da li je blokirao račune dužniku, izvršitelj za 021.rs kaže da ne može da komentariše predmete u toku da ne bi došlo do ometanja nadležnih organa.

  • Miran Ugrinov

    19.09.2022 06:27
    zalio sam se i na sudu i na Ministarstvu pravde nece vrana vrani zapamtite. Meni zamenica Ministra odgovori mailom umesto da na moju prituzbu na rad izvrsiteljice posalje odluku kako zakon odredjuje ona meni napise; necemo sprovesti nikakvu sankciju ili postupak bla bla. hahaa toliko o pravnoj drzavi gde nam precednik vodi privatnu trgovinu dali ima mleka ili leba. Hvala bogu da radim vani pa nemam nikakvih obaveza do ove bananarame.
  • Boba

    19.09.2022 01:38
    Imate da izguglate
    Imena izvršitelja : https://komoraizvrsitelja.rs/imenik-javnih-izvrsitelja/
  • Od

    18.09.2022 17:33
    Od
    Od komentara vise vajde nema moji sugradjani!!! Mora se sto pre ustati i ukinuti na silu jer su i na silu provuceni! Trece nepostoji! Vecina sugradjana zna gde da se obrati i uveliko se planira ukidanje ovih zlocinaca! C.R.S

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.