Vučević o Šodrošu i dozvolama: Niko neće zaustaviti razvoj grada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je da "niko neće zaustaviti razvoj grada", komentarišući incidente koji su se dogodili u utorak na Šodrošu.
Vučević o Šodrošu i dozvolama: Niko neće zaustaviti razvoj grada
Foto: 021.rs
On je rekao da je početak radova mogao i da se odloži, te da krenu za desetak dana kada više ne bude bio gradonačelnik, jer se očekuje da bi u tom periodu mogao da pređe na ministarsku poziciju. Ipak, kako je naveo, želeo je da bude tu kada se započne sa radovima, kao što želi da njegovi naslednici završe posao na izgradnji mosta koji se planira više od 70 godina.

Gradonačelnik je govorio i o zahtevima aktivista da se pokažu dozvole za radove na Šodrošu. Vučević je nabrojao šta je sve od dokumentacije ishodovano, dodajući da će kineska kompanija CRBC danas spostaviti građevinsku tablu na kojoj će biti navedene sve potrebne informacije. 

Ono što sleduje jesu idejni projekat mosta i elaborat o zaštiti životne sredine.
 
"Urađena je prethodna studija opravdanosti sa uticajem na životnu sredinu sa generalnim projektom mosta. Urađen je Plan generalne regulacije mosta, za šta je Pokrajinski zavod za zaštitu životne sredine rekao da nije potreban poseban elaborat za uticaj na životnu sredinu. U okviru Generalnog urbanističkog plana, koji smo usvojili uz svu onu halabuku, postoji i elaborat uticaja na životnu sredinu za celokupni dokument, kao i za priobalje sa mostom. Sada je u izradi idejni projekat sa elaboratom uticaja na životnu sredinu i rok za njegovu izradu je kraj oktobra, nakon čega na republički nivo zbog revizije", poručio je Vučević.
 
Ministarstvo zaštite životne sredine će dati ocenu o tome da li je elaborat dobar ili ne.
 
"Izdata je građevinska dozvola Ministarstva za građevinarstvo, saobraćaj i infrastruktru za pripremne radove i ono što se juče videlo, mimo cirkusa ovih što tuku novinarke i udaraju policajce prstom u oko, a onda glume žrtve, jeste početak pripremnih radova na javnoj površini u skladu sa svim aktima. Za ove radove ne postoji potreba za elaboratom uticaj na životnu sredinu", naveo je gradonačelnik.
 

On je dodao da je faktografski i hronološki jasno da nema "ni milimetra sumnje u to kako se radi", dodajući da nema razloga da se išta izvodi na silu i da se nigde ne žuri. 

  • Јован

    21.10.2022 09:09
    Галенсизација
    Ђурић се конектује са браћом и сестрама у Републици Српској, али му је нешто слаб сигнал, ометају га ови силни шпијуни који су дошли у Београд.
  • NemanjaR

    21.10.2022 00:29
    Zašto ne?
    Ja ne razumem ljude koji blokiraju odličan projekat. Zašto da most ne bude tu? Pa neće uništiti šodroš. Sve ja razumem! I ja volim prirodu i pecao sam tamo kao mali, kupali se, roštiljali i sve ostalo... I šta sad? Zašto ne treba da most bude u nastavku bulevara? Imamo i gde da pecamo i da plivamo i da roštiljamo! Ne razumem uopšte čemu takva tenzija. Ako je politička onda razumem. Prezirem SNS, žute još više! Poštujem Ćutu i organizacije poput krov nad glavom, narodna patrola, balkaninfo i ostale.. Ali u čemu je sada problem?
  • Maca

    20.10.2022 10:27
    Može i bolje
    malo drugačije bi moglo razvijati grad. Nije sve u betonu,mostu,kružnom toku...Telep nema park, Adice nemaju asfaltirane puteve, razrušeno igralište, da ređamo dalje? A one PTICE ,SITNE ŽIVOTINJE, pa čak i ZMIJE ,kuda sa njima? Budite tako pametni i odgovorni i nađite rešenje. Šta će ostati dolazećim generacijama, samo beton? Šta ćete ostaviti svojoj deci? Samo beton? A FLORA I FAUNA? Za čega se plaća ekološka taksa - DA SE GRADI BETON?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti