Samo da ne prođu kao bazen na Spensu: U planu potpuna sanacija otvorenih bazena na Sajmištu

Posle olimpijskog bazena na Spensu, koji je u neslavnim radovima prošle godine dva puta rekonstruisan, gradska vlast planira kompletnu sanaciju i rekonstrukciju bazena na Sajmištu.
Samo da ne prođu kao bazen na Spensu: U planu potpuna sanacija otvorenih bazena na Sajmištu
Foto: 021.rs

U planu za narednu godinu su obimni radovi na otvorenim bazenima na Sajmištu.

Ovi radovi podrazumevaće zamenu svih keramičkih pločica u školjki najvećeg, olimpijskog bazena, bazena za obuku neplivača i dečijeg bazena.

"Projekat zamene pločica obuhvata radove na demontaži, sanaciji, izradi cementne košuljice, izradi hidro-izolacije, postavljanju adekvatnih bazenskih keramičkih pločica i obradu prelivnih kanala sa sanacijom dilatacione spojnice, plaže i 'školjke' bazena. Nakon završetka sanacije i rekonstrukcije, steći će se uslovi za dugogodišnje nesmetano korišćenje otvorenog bazena za sve korisnike i to plivače, rekreativce i ostale građane Novog Sada", navodi se u opisu koji je pripremila Gradska uprava za sport i omladinu.
 
Procenjeno je da će ovaj posao koštati 72 miliona dinara.
 
Podsetimo, 021.rs je početkom prošle godine otkrio velike propuste na sanaciji i rekonstrukciji zatvorenih bazena na Spensu. Bazen je imao nepravilan nagib, loše keramičke radove i kvarne instalacije, prokišnjavanje i sve to nakon što su tri firme već za svoj rad uzele 123 miliona dinara. 
 
 
Prethodno, novembra 2020. godine, gradska vlast je radove proglasila završenim, iako su bili daleko od toga.
Usledio je krizni PR gradske vlasti, stručna analiza učinjene štete, ali niko nije odgovarao. Iste firme su, garantovao je Grad, o sopstvenom trošku ponovo uradile rekonstrukciju bazena, nakon čega je isti konačno otvoren za javnost.
 
Novosađani su, kao vid iskupljenja za propali posao koji je finansiran iz budžeta, dobili besplatne ulaznice za bazen u početnom periodu njegovog rada.
  • 25x50

    06.12.2022 13:08
    Dimenzije
    Po veličini to nije olimpijski bazen.

    Just sayin'
  • pajo patak

    06.12.2022 12:32
    rekonstruišemo bazen
    pa onda za Вучевићем u mornaricu.
  • mrk

    06.12.2022 12:22
    aman ljudi! manite se rekonstrukcija svega i svacega, jos gore ispadne a izbacite objekat iz funkcije godinu dana! hocemo da idemo na bazene, neki od nas ne vole da trce, da idu u teretanu, bazen nam je potreban! a ovim rekonstrukcijama samo stvarate guzve!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti