Inspekcija najavila kontrolu taksija

Taksisti imaju još nedelju i po dana da podese svoje taksimetre po odluci Gradskog veća, nakon čega će saobraćajna inspekcija krenuti u kontrolu.

Taksisti imaju još nedelju i po dana da podese svoje taksimetre po odluci Gradskog veća, nakon čega će saobraćajna inspekcija krenuti u kontrolu.


Inspekcija podseća na odluku po kojoj ni jedno udruženje neće moći voziti stranke ispod
cene od 40 dinara za start i kilometar.

Glavni saobraćajni inspektor Mladen Bašić kaže za Dnevnik da se svakodnevno kontroliše ispunjavanje uslova i tehnička ispravnost vozila, koja su u dosta lošijem stanju nego prethodne godine iako ne izgleda tako. Međutim, on očekuje da se vozni park taksista dovede u red do marta 2013. godine kad na snagu stupa pravilnik o uvođenju motora euro 3.

U međuvremenu, taksi udruženja zatražila su da se utvrdi po kom osnovu je određena minimalna cena.

  • Shone

    20.10.2011 22:33
    Neka provere da li taksisti imaju vozila koja su stada do 12 godina...
  • Taksi

    20.10.2011 19:20
    A šta ćemo Bašiću sa linijskim taksistima? Zašto njih ne sklanjaš? I sa onima registrovanim na drugim opštinama? A sa gazdama koji izdaju table istim tim? Gde je tu inspekcija?
  • ZoranNS

    20.10.2011 17:44
    Svisveti vreme pljačke
    Dolaze svisveti, vreme za pljačku taksista, to bi trebalo da se kontroliše, da se napiše koliko može da košta prevoz od groblja do centra, do bolnice do katoličkog groblja, da nas ne bi gulili ovi "pošteni" taksisti do gole kože.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti