Novosađanin upitao da li bi mogla podzemna garaža umesto parkinga kod Sajma - već u planu

U budućnosti bi na mestu sadašnjeg parkinga preko puta Novosadskog sajma mogla da se nalazi podzemna garaža, dok bi parking postao trg.
Ovu ideju je predložio jedan Novosađanin u okviru upitnika u kojem je 021.rs pitao građane šta bi želeli u svom kvartu.
 
"Moja ideja je da se umesto parkinga koji je preko puta Sajma, napravi trg sa podzemnom garažom sa nekoliko etaža. Mesto je savršeno za neki otvoreni prostor koji može da se koristi za razne događaje. Trg da ima deo sa zelenilom i drugim sadržajem. Broj parkinga u Mičurinovoj i u okolnim ulicama da se smanji i da se da prostor zelenilu, pešačkim i biciklističkim zonama", napisao je on.
Međutim, ovakva ideja se već javila kod gradskih urbanista. 
Iz JP "Urbanizam" za 021.rs kažu da je ovakva garaža već u Planu detaljne regulacije dela Sportskog centra "Sajmište" iz 2018. godine.
 
Na prostoru između ulica Hajduk Veljkove, Mičurinove i Novosadskog sajma planirana je višenamenska sportska dvorana za male sportove i druge sportsko-rekreativne sadržaje sa pratećim sportskim i komercijalnim sadržajima.
 
Ispod zone izgradnje sportske dvorane planira se podzemna javna garaža, koja čini celinu sa podzemnom garažom ispod uređene javne površine na parceli pored, a koja se trenutno koristi kao parking.
Kako kaže direktor ovog preduzeća Dušan Miladinović za 021.rs, iznad podzemne etaže će biti uređena javna površina u vidu skvera.
 
"Ovaj prostor biće u funkciji okupljanja prolaznika i korisnika sportskog centra, i biće opremljen adekvatnim urbanim mobilijarom (klupe, kante, česme, rasveta i slično). Kolski pristupi planiranoj podzemnoj javnoj garaži planiraju se iz Mičurinove ulice sa dva dvosmerna ulaza – izlaza", objašnjava on.
 
Dodaje da će se broj i položaj pešačkih ulaza i izlaza iz garaže definisati prilikom izrade projektne dokumentacije. 
 
Tekst je nastao u okviru projekta "Media for all", koji sprovodi British Council uz finansiranje Vlade Velike Britanije.
  • Tdz

    19.01.2023 17:43
    Brena
    A gde je planirao Brenu :-)
  • Komsaa

    19.01.2023 17:06
    Gradska vlast ako gleda ovo, gradonacelnice, samo gradite otvorene parkinge u celom gradu i imacete najvecu podrsku, to nam najvise treba i to svi gradjani zele...50.000 parking mesta nam fali
  • Nale

    19.01.2023 15:24
    Uzas
    Nedaj Boze da to izgrade jer u tom slucaju mi u Kralja Petra cemo moci ziveti samo na krovovima svojih zgrada ,jer i trenutno sa ovakvom kanalizacijom plivamo u fekalijama cim padne kisa i ispumpavamo podrume, tako da ovo ako bude onda je dno dna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti