Studenti traže manje školarine

Predstavnici parlamenata sa svih novosadskih fakulteta održali su protest juče ispred zgrade Rektorata, gde su potpisivali peticiju sa zahtevima koje će predati Ministarstvu prosvete i nauke.
Predstavnici parlamenata sa svih novosadskih fakulteta održali su protest juče ispred zgrade Rektorata, gde su potpisivali peticiju sa zahtevima koje će predati Ministarstvu prosvete i nauke.

Studenti traže da se o trošku države školuju svi koji imaju više od 48 bodova, umanje školarine, kao i da se apsolventima vrati pravo na dom. Do sada je prikupljeno 10.000 potpisa, a studenti upozoravaju da će izaći na ulice ukoliko ne bude reakcije ministarstva. Protest je protekao mirno, a održani su protesti i u Beogradu i Nišu. Studentima je u Vladi Srbije rečeno da su njihovi zahtevi realni, a razgovori će biti nastavljeni danas.

Nakon nekoliko dana blokade Filološkog fakulteta u Beogradu, studenti su blokirali i Filozofski fakultet. Na Filološkom fakultetu su saopštili da su pozitivno odgovorili na zahteve studenata i da se nastava ipak održava.

  • jasna

    02.11.2011 07:25
    besplatno skolovanje?
    Pa to moze samo u komunizmu! Sada vlada prava demokratija za koju su se borili najvise, sada vec bivsi studenti, a sada hoce da se vratimo na staro. Najbolje da ignorisemo sve ono sto nam je donela Bolonja, pa da bodove zamenimo pausalnim ocenama, da ukinemo masterske studije koje svima produzile skolovanje na pet godina. Da studiranje bude kao ucenje pesmica napamet!Bravo, studenti. Borite se vi za vasa prava ali pred Vladom Srbije!
  • 21.10.2011 11:41
    zasto ce im manje skolarine kad imaju mega svetski festival EXIT, e svasta nikad nisu zadovoljni
  • jatzans

    21.10.2011 10:34
    Gde se u NS potpisuje peticija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti