Đurić: Kod Mosta slobode nova parking mesta, javnost redovno obaveštavati o radovima na kružnom toku

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić rekao je da je naložio JKP "Parking servisu" da se ispod Mosta slobode napravi dodatni parking za stanare Limana.
Đurić: Kod Mosta slobode nova parking mesta, javnost redovno obaveštavati o radovima na kružnom toku
Foto: 021.rs
Objasnio je da je to deo koji se nalazi bliže šalter sali MUP-a kod Mosta slobode.
"Na tom mestu se automobili već parkiraju, ali je to deo na kome ima blata i vode, pa građani moraju u čiznana da izlaze i ulaze iz automobila. Naložio sam 'Parking servisu' da što pre naspu tucanik i da koliko-toliko obezbedimo nekih stotinak mesta građanima za parkiranje", rekao je Đurić.
Dodao je i da se što pre treba naći rešenje za problem parkinga zbog situacije na Bulevaru cara Lazara.
 
"Moraćemo da razmislimo i da vidimo kako da dođemo do novih parking mesta, bilo to privremenih ili trajnih. Slažem se da je ovo značajna i važna investicija, a zbog univerzitetskog kompleksa i građana koji tuda prolaze i žive moramo im što pre obezbediti dodatna parking mesta", rekao je on.
 
Đurić je naveo i da će Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije javnost svakog ponedeljka i petka obaveštavati o toku radova na izgradnji kružne raskrsnice Bulevara cara lazara i Fruškogorske ulice. 
 
Podsetimo, u ponedeljak, 20. februara se počelo sa radovima na izgradnji "turbo" kružnog toka. Trenutno je zatvorena krajnja leva traka preko puta "Promenade", a onemogućeno je skretanje desno u smeru od Bulevara cara Lazara ka Fruškogorskoj, od Limanske pijace ka Naučno-tehnološkom parku. 
 
U isto vreme je i "Parking servis" počeo sa rekonstrukcijom postojećih parking mesta i trotoara u Ulici Ivana Ribara, a rok za izvođenje radova je 120 dana.
  • ns

    25.02.2023 10:43
    Obavezno uraditi i označiti ulaz i izlaz sa parkinga da bi se sačuvale okolne pešačke i bic.staze. Travnjaci su već razrovani.
  • Sale NS

    24.02.2023 17:58
    Kruzni tok je odlicno resenje i trebalo bi da ih bude vise u NS, jedino sto je nepotrebno na kruznim tokovima, to su biste i spomenici znameniyim licnostima jer im nije tu mesto.
  • Arhitekta

    24.02.2023 16:13
    Amateri
    Osnovno saobracajno nacelo je da on mora teci a ne stajati. Tako se i projektuju saobracajnice. Pitam pametnjakovice, gde su videli saobracajno zagusenje na predmetnoj raskrsnici, dok su zazmurili recimo na kolaps kod Futoske pijace ili na raskrsnici Cara Dusana i bul. Cara Lazara. U Jovana Subotica nisu sposobni pet rupa da poprave i obeleze bele horizontalne linije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.