600 neplatiša svakodnevno ostaje u mraku

Zbog duga za struju, sa mreže električne energije svakodnevno bude isključeno oko 600 potrošača.
Zbog duga za struju, sa mreže električne energije svakodnevno bude isključeno oko 600 potrošača.

Kako za Radio 021 navodi šef Službe za pretplatničke odnose Elektrodistribucije "Novi Sad" Dragan Tunguz, isključuju se i oni od kojih preduzeće nema velika potraživanja.

"Prioritetno je to koliko je star dug. Može da se desi da neko nema veliku potrošnju, ali ako ne plaća račune dva, tri, četiri ili više meseci dolazimo u opasnost da takva dugovanja zastare. Mi po zakonu moramo da izvršavamo svoje obaveze, pa zbog toga moramo i da sprovodimo obustavu električne energije neplatišama", pojašnjava Tunguz.

Prema njegovim rečima, u slučaju obustave isporuke struje potrošač, odim duga za utrošenu električnu energiju, snosi i troškove ponovnog priključenja, koji iznose od 1.236 do 1.853 dinara zavisno od vrste brojila. Privredna lica tu stavku plaćaju 4.214 dinara.

Terenske ekipe "Elektrovojvodine" ovih dana kontrolišu stanja na brojilima i apeluju na potrošače da ovlašćenim licima obezbede pristup mernim instrumentima, kako bi obračun potrošene struje bio korektan i računi dostavljeni na vreme. (D.B)

  • 06.11.2011 17:34
    @Hm
    Ne znam sta je hteo da kaze, sa tim sa cime se bavite kada nemate da platite struju,
    a ja bih ovako
    ljudi rade, za izuzetno veliki mesecni prosek od celi 34 i nesto vise huljada,
    sta se sa tiom zaradom moze

    samo jos nesto u FR je
    kWh O,O78 evro/cent a sa svim porezima je O,O9544 evro/cent
    pa sada vidite koliko nam je el.energija jeftina
    a koliko su njihove mesecne zarade, a koliko su nase prosecne mesecne zarade, a koliko je gradjana koji rade za mesecnu zaradu ispod statistickog proseka

    kod nas su NAJJEFTINIJI gradjani drzave Srbije
  • Hm

    06.11.2011 06:31
    za prva tri komentara
    Čime se vi bavite kad nemate da platite struju i nastavite sa životom? Lakše je boriti se protiv vetrenjača? Sve te činjenice se daju proveriti i diže se tužba. Zna se ko se sa time bavi, nego je lakše pričati nego činiti.
  • iiiiii?

    05.11.2011 21:22
    popodne ti isti dodju i ukopčaju te za dvadeset jevrića! pojeo vuk magare. i to je novosacki, zar ne?!?!?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.