Poznato ko će kontrolisati projekat novog mosta u Novom Sadu

Grupa ponuđača koju čine Građevinski fakultet u Beogradu, Kosovoprojekt Plus i Hidroprojekat-saobraćaj, radiće kontrolu projekta novog mosta u Novom Sadu.
Poznato ko će kontrolisati projekat novog mosta u Novom Sadu
Foto: 021.rs

"Koridori Srbije" izabrali su ovu ponudu kao najpovoljniju od ukupno tri koje su pristigle na tender.

Za kontrolu tehničke dokumentacije ova grupa ponuđača dobiće 4,78 miliona dinara bez PDV-a, odnosno 5,7 miliona, sa PDV-om. 

Osim grupe koju čine Građevinski fakultet u Beogradu i još dve firme, na tender "Koridora" javio se i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu sa Arhitektnosko-građevinskim institutom i drugim članovima grupe. Suma koju su zahtevali za uslugu bila je za oko 200.000 dinara viša u odnosu na ponudu izabranog ponuđača.
 
Ponuda "Putinvesta" iz Beograda ocenjena je kao neprihvatljiva jer je ovo preduzeće, iako je procenjena vrednost usluge bila pet miliona dinara, ponudilo "Koridorima" da posao "odradi" za čak 30 miliona dinara. 
 
U međuvremenu, na Šodrošu je već počela izgradnja privremenog puta koji će služiti za izgradnju mosta u produžetku Bulevara Evrope. 
 
U proteklih nekoliko dana je izlivena betonska ploča na Ribarskom ostrvu i mašine pripremaju teren za dalje betoniranje, asfaltiranje i postavljanje konstrukcije, kako privremenog puta, tako i privremenog mosta. 
 
Uklanjaju se preostali delovi oborenih stabla, šiblje i zemlja i trebalo bi do kraja nedelje da se pospe tucanik i obave drugi poslovi.
Ovi radovi su usledili pošto su pre dvadesetak dana drvoseče JP "Vojvodinašume" posekli više desetina stabala za šta ih je angažovala kineska kompanija "China Road and Bridge Corporation" (CRBC) uposlena na gradnji vijadukta i mosta u nastavku Bulevara Evrope.
 
Ovu seču su aktivisti "Šodroš survivor kampa" proteklih devet meseci pokušavali da spreče, ali su ih u tome sprečili kordoni policije.
 
Podsetimo, u sklopu tendera za tehničku kontrolu tehničke dokumentacije za novi most u Novom Sadu, po prvi put je objavljen i projekat mosta koji možete pogledati na OVOM LINKU
 
Kako je 021.rs detaljno pisao, u projektu se vidi kako će most izgledati, ali i kako će proces gradnje biti podeljen.
  • Nikola

    16.04.2023 09:49
    Na tenderu se ne bira najjeftiniji, nego najbolja ponuda... Ali SNS ekipa ne može da dobaci dotle
  • triplex

    13.04.2023 09:52
    liman
    Prave most a nisu izvršili pravno imovinske odnose sa vlasnicima parcela. Da li to pripremaju neku Savamalu
  • Ivan

    13.04.2023 07:04
    .
    Želimo kao građani Novog Sada da vidimo "CV" ovih firmi! Kad su nastale, koji su im prethodni projekti, ko su vlasnici?! Imamo pravo na to!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti