Novi Sad ulaže još 52 miliona za opremanje bloka za bezbednjake

Iz budžeta grada biće izdvojeno više od 52,4 miliona dinara za nastavak radova na komunalnom opremanju kvarta za bezbednjake.
Novi Sad ulaže još 52 miliona za opremanje bloka za bezbednjake
Foto: 021.rs

Ovo je nastavak ulaganja u Jugovićevo, naselje izgrađeno na zemljištu koje je ranije pripadalo istoimenoj kasarni i nekadašnjem vojnom aerodromu.

Novi Sad je, prema do sada saopštenim podacima, uložio oko 1,6 milijardi dinara za razne radove na ovoj lokaciji.
 
Sada se spremaju radovi kod blokova označenih slovima E i F, koji obuhvataju Ulicu Aleksandra Benjaka. 
Radiće se postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže, javne rasvete, a asfaltiraće se oko 80 metara ulice, koja će imati dve trake, obostrane parkinge i pešačke staze. Osim toga, urediće se i pristupne saobraćajnice ka parkinzima.
 
U specifikaciji radova se navodi da će se postaviti oko 400 metara vodovodnih cevi, više od 500 metara kanalizacionih cevi sa priključcima, četiri stuba javne rasvete, asfaltiraće se oko 175 kvadratnih metara kolovoza i postaviti preko 2.000 kvadrata behatona za parkinge i pešačke staze.
Radove u ovom delu naselja za bezbednjake je na tenderu dobila grupa firmi "Suuniko solutions", JKP "Put", "Instel-inženjering" i "Geoada" iz Novog Sada i "TIP-COP" iz Temerina. Bile su još dve ponude, od kojih je jedna bila skuplja od prihvaćene, a druga neispravna. 
 
Rok za izvođenje radova je 99 kalendarskih dana. 
  • Živko

    29.04.2023 23:04
    Rentiranje
    Povoljan stan za bezbednjake, koji papreno rentiraju mladim parovima. Dodatni prihod i eto rešenja.
  • Željko

    29.04.2023 08:32
    Baš lep kraj, bez opozicije.
  • Deda Lala

    29.04.2023 08:12
    Kriterijumi
    A kao "bezbednjaci" smatraju se i svi kancelarijski sluzbenici MUP-a, valjda zato sto bezbedno sede u scojim klimatizovanim kancelarijama? I oni su pokupovali te stanove, za izdavanje, naravno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti