"Dnevnik" slavi 69. rođendan

Novosadski "Dnevnik", najstariji dnevni list u Vojvodini na srpskom jeziku, obeležio je danas svoj 69. rođendan, uz uverenje da će, prilagođavajući se novim tehnološkim trendovima, uspeti i dalje da se održi na tržištu.

Novosadski "Dnevnik", najstariji dnevni list u Vojvodini na srpskom jeziku, obeležio je danas svoj 69. rođendan, uz uverenje da će, prilagođavajući se novim tehnološkim trendovima, uspeti i dalje da se održi na tržištu.

Dušan Vlaović, generalni direktor "Dnevnik Vojvodina presa" (DVP), kompanije koju su pre nepune decenije osnovali nemački VAC i "Dnevnik holding" upravo sa zadatkom da se nastavi izlaženje lista, ukazao je na tešku borbu u medijskom prostoru u kojem mogu da opstanu samo najbolji.

"Dnevnik je svoje zlatno doba imao početkom osamdesetih godina prošlog veka, s prosečnim tiražom od 120.000 primeraka. Sada se u Vojvodini prodaje 20 dnevnih novina, sa ukupnim tiražom od 140.000. Udeo `Dnevnika` na vojvođanskom tržištu je vikendom oko 30, a radnim danima 20 odsto, što se u datim uslovima može smatrati uspehom", dodao je Vlaović.

Prema njegovim rečima, u prvih devet meseci ove godine "Dnevnik" je ostvario dobit od 500 miliona dinara, a ukoliko se do kraja godine ostvare planirani prihodi od oglasa zaposleni će dobiti 13. platu.

  • Novosadjanin

    19.11.2011 11:36
    sve ima svoju cenu
    Nazalost ugasili ste ga! Sad kad budete pod okriljem Šapera ili Peconija kompletan sistem za vaših 150 radnika će se urušiti. Morate priznati da vas ima previše.Ima da vas protresu od glave do pete. A što se tiče te 13 plate to vam daje Vac za oproštaj, po principu evo vam samo da vas ne gledamo više.Ukapirali su oni davno da tu nema profita, njih ne možete da slažete koliki vam je stvarni prodajni tiraž.Čoban je tu najbolji, kod njega postoji crvena i zelena krivulja, crvena predstavlja pad tiraža( što automatski povlači gašenje izdanja) dok zelena predstavlja isplativost izdanja.I sve je jasno 2+2=4.
  • Neusatzer

    15.11.2011 18:34
    Ljudi su živote rizikovali kako bi osnovali list "slobodna Vojvodina" koji je posle preimenovan u današnje ime.
  • ZoranNS

    15.11.2011 17:45
    PS
    Ako nemate primerak mogu Vam doneti na uvid. S poštovanjem, bivši radnik.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.