Bravo: Izvršiti pritisak da se Studija uticaja na životnu sredinu za novi most ne usvoji

Pokret Bravo pozvao je građane, aktiviste i stručnu javnost da primedbama izvrše pritisak da se Studija o proceni uticaja na životnu sredinu mosta u produžetku Bulevara Evrope u Novom Sadu ne usvoji.
Bravo: Izvršiti pritisak da se Studija uticaja na životnu sredinu za novi most ne usvoji
Foto: 021.rs
"Da ponovo pozovemo na odgovornost nadležne iz Koridora Srbije za nezakonitu seče šume, a nadležne iz Zavoda za zaštitu prirode za zataškavanje ovih nezakonitih i kriminalnih radnji", ističu.
Kako navode, intezivno invazivni radovi otpočeli su iako Studija o proceni uticaja na životnu sredinu nije bila urađena. 
"Pod pritiskom javnosti, aktivista i nezavisnih stručnjaka iz oblasti zaštite životne sredine, Studija je ipak urađena, iako je područje već devastirano, a radovi su vršeni bez ikakvog stručnog nadzora", dodaju.
 
Podsećaju i da su "Koridori Srbije" smatrali da procena uticaja na životnu sredinu nije neophodna, "ignorišući činjenicu da su Kamenička ada, Ribarsko ostrvo i Šodroš delikatno područje i stanište za preko 200 zaštićenih i strogo zaštićenih vrsta".
 
Javna prezentacija Studije održaće se 6. jula sa početkom u 8 časova u Gradskoj skupštini.
 
Do tada, svi zainteresovani mogu da daju primedbe i mišljenja tako što će ih, u pisanom obliku, dostaviti Ministarstvu zaštite životne sredine. 

Detaljnu analizu studije možete da čitate u našem tekstu OVDE.

  • Trt

    16.06.2023 13:43
    @Dr

    Ne mešaš se u pilitiku ali zato botuješ, lažno se izdaješ za doktora i ljude u gradu učiš pameti iz svog sela.
  • Dr

    16.06.2023 12:53
    Ne mešam se u politiku
    Ali ovo više nema smisla! Svaki most, gradjevina, put,.... "ugrožava" prirodu pa i dalje gradimo. Da li će bit tu ili par kilometara dalje (a treba i tamo) nema veze. Kome je toliko do "prirode" taj je na selu.
  • VladaN

    16.06.2023 12:28
    @Cine
    Naravno da su most(ovi) potrebni. Medjutim ne tu po cenu daljeg uništavanja životne sredine, i ne na ovakav divljački, bahat i protivzakonitu način. Ovaj projekat iz sedamdesetih je prevazidjen nekontrolisanim širenjem i izgradnjom grada. Mesto mostu je prema Futogu. I tamo bi bila funkcionalna veza sa Sremom. Ovako sve liči na pripremu betoniranja zaštićene sredine po projektu arogantnog privatnog investitora u sprezi za korumpiranim izrodima iz gradske uprave.



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti