NS opozicija: Skupština daje zeleno svetlo za "Novi Sad na vodi", jasan interes SNS-a

Deo novosadske opozicije osudio je nameru lokalne vlasti predvođene Srpskom naprednom strankom da na sednici u utorak usvoji dokument u vezi sa izgradnjom "Novog Sada na vodi".
NS opozicija: Skupština daje zeleno svetlo za "Novi Sad na vodi", jasan interes SNS-a
Foto: 021.rs

Na sutrašnjom sednici Skupštine grada na dnevnom redu će se naći Odluka o izradi Plana generalne regulacije prostora između primarnog odbrambenog nasipa uz kasarnu Rečne flotile i Ribarskog ostrva u Novom Sadu. 

Ovu nameru osuđuju Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Akcija progresivne Vojvodine.

"Sada se jasno vidi interes Srpske napredne stranke i čemu će poslužiti prošlonedeljno ukidanje takse za konverziju prava korišćenja građevinskog zemljišta u pravo svojine kroz izmene Zakona o planiranju i izgradnji. Ukidanje ove takse predstavlja potencijalni gubitak od više stotina miliona evra za budžetu Grada Novog Sada", navodi se u zajedničkom saopštenju.
 
Dodaju i da sadašnji saziv Skupštine grada, koji je izabran na lokalnim izborima 2020. godine, na kojima je učestvovalo manje od 50 odsto građana, nema legitimitet da devet meseci pre lokalnih izbora u gradu donosi tako važne odluke.
 
"Dok mnogi građani još uvek trpe posledice teškog nevremena, koje je pre deset dana pogodilo Novi Sad, lokalna vlast razmišlja samo o tome kako da, izmenom regulacionih planova, napuni džepove svojih investitora, bez obzira na ogromnu štetu koju će ova odluka imati po životnu sredinu i budžet Novog Sada", dodaje se. 

Ove političke organizacije poručuju da će odmah nakon lokalnih izbora "nova demokratska vlast pristupiti izradi novog Generalnog urbanističkog plana, koji će doneti stručnjaci, bez političkih pritisaka, uz aktivno učešće građana i okončati vladavinu urbanističke mafije u Novom Sadu". 

Podsetimo, za utorak, u devet časova, zakazan je protest ispred Skupštine grada upravo zbog plana u vezi sa "Novim Sadom na vodi".

  • Milutin_NS

    01.08.2023 11:09
    @Конзерва
    Pazi da se ne iznenadiš. ;)
  • Marko

    01.08.2023 09:51
    Gde ste danas?
    Gde ste danas kada se izglasava odluka u Skupstini NS. Uf...
  • Hm

    01.08.2023 07:13
    Hm
    Odlicno, kako sam naziv kaže i bice na vodi. Usput neka dobiju i camce. Dunav je opasna reka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti