Prigovori na solitere na Telepu sačekaće još nedelju dana - odložena sednica Komisije za planove

Sednica Komisije za planove na kojoj je trebalo da se razmatra regulacioni plan dela Telepa, na koji je pristiglo stotine prigovora, pomerena je za nedelju dana, na 24. avgust, u 9 časova.
Prigovori na solitere na Telepu sačekaće još nedelju dana - odložena sednica Komisije za planove
Foto: 021.rs
Zasedanje Komisije je prvobitno bilo zakazano za ovaj četvrtak, u Plavoj sali Skupštine grada, ali je danas iz Uprave za urbanizam i građevinske poslove stiglo obaveštenje da se sednica odlaže, bez ikakvog obrazloženja.

Plan generalne regulacije opštegradskog centra južno od Futoškog puta omogućava izgradnju solitera i do 18 spratova na ovom delu Telepa.

Ovaj plan nije imao značajnijih izmena u odnosu na već poznate zamisli o transformaciji ovog dela grada. Međutim, ostalo je nejasno zašto je novosadska vlast predložila da se umesto dosadašnjih planiranih poslovnih objekata do dva sprata, omogući izgradnja pretežno stambenih kompleksa sa zgradama do osam ili devet spratova - čak uz mogućnost 18 spratova za reperne objekte.
 
Takođe, iz nacrta plana se vidi da Grad nije predvideo nijedan parkovske površine na prostoru većem od 19 hektara.
Zbog ideje o izgradnji solitera i nedostatku prostora za zelene površine, Građanski pokret Bravo je prikupio prigovore građana sa Telepa. Do kraja javnog uvida prikupljeno je oko 500 prigovora, koji su predati Upravi.
 
Takođe, dodajmo da će se na odloženoj sednici Komisije za planove razmatrati i pristigli prigovori na izmene i dopune plana dela Bukovačkog puta, kao i na jednu parcelu iz plana dela Grbavice, neposredno pre ugla ulica Miše Dimitrijevića i Cara Dušana.
  • /

    14.08.2023 15:56
    /
    prigovori?
    pa jedan se vec pravi u subotickoj ulici uz os nikola tesla.
    nemojte reci da kopa toliko za podrum vina.

    srusio je najlepsu kucu u kraju. bolje da se uselio u nju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti