Obnavljaju se zgrade u okviru KCV-a, posao vredan sedam miliona evra

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine ugovorila je obnovu dve zgrade u okviru Kliničkog centra Vojvodine po ceni većoj od sedam miliona evra.
Obnavljaju se zgrade u okviru KCV-a, posao vredan sedam miliona evra
Foto: 021.rs

Predviđeno je da se u narednih godinu i po dana uredi jednospratna zgrada u kojoj je smeštena Klinika za nefrologiju i kliničku imunologiju, zajedno sa odeljenjem za hemodijalizu s operacionim blokom na prvom spratu.

Takođe, obnoviće se jedna od starijih zgrada u bolničkom kompleksu, koja se nalazi u delu ka uglu Hajduk Veljkove i Futoške ulice. 
 
U toj jednospratnici sa potkrovljem se nalaze Klinika za urologiju, Klinika za maksilofacijalnu i oralnu hirurgiju, Klinika za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju i Laboratorijsko odeljenje za nuklearnu medicinu.
Na javnom tenderu je posao dodeljen grupi ponuđača koju predvodi "Tehno inženjering" iz Novog Sada, koji će uraditi najveći deo posla, a manji deo "GAT", "Neo inženjering", "Enterijer Moša" iz Novog Sada, "Izolinvest" iz Beograda i "Tehnovat" iz Veternika.
 
Ugovora cena radova je 831,8 milion dinara, a rok za izvođenje radova je 540 kalendarskih dana. 
 
Ovo nije jedina rekonstrukcija objekata u okviru KCV-a koja bi trebalo da se radi u narednom periodu. U julu je raspisan tender za rekonstrukciju i energetsku sanaciju Klinike za očne bolesti i Klinike za otorinolaringologiju i hirurgiju glave i vrata.

Sa ovim tenderom vrednim 783 miliona dinara bez PDV-a se zasad ništa ne dešava, jer je podnet prigovor ponuđača i čeka se odluka Republičke komisije.

  • Verujte

    10.10.2023 16:00
    Ovo je
    Strašno. Ko kontroliše tokove, bespotrebnog trošenja novca, na građevinske starudije, davno spremne za rušenje?? Zgrada dijalize napravljena je kao i deo Oĉne i Orl Klinike OD AZBESTNIH ploĉa, davno poznate kao kacerogene!!!
  • pajo patak

    10.10.2023 12:46
    dragi moderatori uljudna
    ispravka:@Laloš: 1. ti si laloš isto kao što smo mi ovdašnji marsovci 2: zgrada nikada nije bila kasarna 3. zgrada je pod zaštitom nadležnih institucija PC.
  • Ležao

    09.10.2023 14:08
    na urologiji
    Užasni uslovi u zgradi. Mučenje i za pacijente i za osoblje. Pridružujem se svima koji su napisali da je bolje zidati novi objekat. Pored mene je ležao pacijent iz Zrenjanina koji nije mogao da veruje kakvi su uslovi.
    Napomena ništa ružno ne mogu reći o osoblju od spremačice do lekara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.