SINOS: Uskoro veće plate za zaposlene na RTV, ali i upozorenje pred otkaz

Sindikat novinara Srbije (SINOS) saopštio je da zaposleni u Radio televiziji Vojvodine mogu uskoro da očekuju povećanje plata.
SINOS: Uskoro veće plate za zaposlene na RTV, ali i upozorenje pred otkaz
Foto: 021.rs
Dodao je da će onima koji nemaju dovoljan broj radnih sati biti uručeno upozorenje pred otkaz.
 
Generalni direktor RTV Goran Karadžić, na sastanku sa sindikalnim rukovodiocima te medijske kuće najavio je da će TV pretplata biti uskoro povećana sa sadašnjih 299 dinara, najverovatnije na 340 dinara, što će doprineti i povećanju zarade zaposlenih.
Karadžić je obavestio predstavnike sindikata da mu je na nedavnom sastanku sa ministrom finansija Sinišom Malim nagoveštena mogućnost dodatnog povećanja pretplate krajem godine.
 
"Prema najavi biće nam odobreno 200 miliona dinara za socijalni program koji će biti realizovan posle odrađene simulacije, koja će pokazati strukturu zaposlenih i moguću projekciju tih sredstava. U sklopu izrade nove organizacije i sistematizacije, ukidaju se neke celine (O Radio, Centar za kompetenciju), s tim da će zaposleni iz tih delova biti preraspoređeni", rekao je Karadžić.
Generalni direktor RTV predočio je da će za 150 zaposlenih koji nemaju odgovarajući broj sati evidentiranih sistemom elektronske evidencije biti uručeno upozorenje za prestanak Ugovora o radu.
 
Novi sastanak biće održan za dve nedelje kada će se utvrditi način i kriterijumi uvećanja zarada, ali i razjasniti problematika elektronske evidencije prisustva na radu kao uzrok za upozorenje na prestanak Ugovora o radu, navedeno je u saopštenju sindikata.

Teme

RTV
  • Spiridon Kopicl

    13.02.2024 13:27
    Stvarno treba ljudima povecati plate, a smanjiti radne obaveze, daj da im napravimo raj....svoji smo
    I naravno obavezno povecati broj sluzbenih vozila, jer eto moj komsija je sad zaposlio sina pa je glupo da dele jedan RTV auto , koji koriste privatno. Ne mogu da se uklope, ovaj je mladji pa bi da izadje u grad nekad, a calac uzeo auto....nije u redu. Dakle pretplata na 1000. din.
  • Sunčica

    13.02.2024 10:34
    Nazalost, Rtv osim par kvalitetnih emisija kulturnog ili dokumentarnog programa, na koje covek moze da naleti, postao negledljiv. Jutarnji program je vredjanje nase inteligencije, nema izvestavanja, sluzi za sprdnju,gledamo ljude koji nas zaista vredjaju u svakom pogledu i daleko najgori informativni program od svih televizija. Imala bih toliko toga reci, i zaista se cudim, ko to gleda, ko sedi ispred kamere, iza kamere, ko uredjuje, sramotno, i pitam se da li je to vama normalno. Raspali sistem, i greota za kvalitetne ljude koji su negde skrajnuti a sta nam je nametnuto da gledamo... Naravno stranacki uhlebljeni kadrovi koji su unistili rtv koji smo svi gledali i voleli! Verujem da ce i umesto tih 150 samo stici nove mlade nade sns novinarstva i voditeljstva!!!
  • Novinar

    12.02.2024 11:09
    Vrednovanje
    U jednom od komentara sam pročitao ,kako su plate visoke u RTV -u, što nije istina za nas koji radimo u direktnoj proizvodnji programa ,na poziciji novinara i urednika pa čak i voditelja koja ne prelazi 75 hilj dinara što je daleko ispod Republičkog proseka koji je preko 89 hilj dinara .Reč je o novinarima i urednicima sa visokim obrazovanjem pa i više od toga ima kolega sa ozbiljnim kvalifikacijama i referencama.Tako da oprezno sa iznošenjem informacija.Hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.