Požar na deponiji na Klisi: Gašenje otežavao vetar, nije bio zahvaćen deo sa otpadom

Požar na gradskoj deponiji na Klisi gasilo je više gradskih preduzeća, a otežavajuća okolnost pri ovome bio je vetar koji je širio plamen na okolno rastinje.
Kako se navodi u saopštenju Grada Novog Sada, požar je oko 22.40 časova uočen i saniran je u kratkom vremenskom periodu. Ističu da zdravlje i bezbednost Novosađana nisu bili ugroženi ni u jednom trenutku.
 
Na lokalizaciji i gašenju požara, navode, učestvovali su ovosadski vatrogasci, radnici javno- komunalnih preduzeća "Čistoća", "Put" i "Vodovod i kanalizacija", kao i inspektori Uprave za inspekcijske poslove i drugi nadležni organi i institucije.
Požar je lokalizovan oko 2.40 časova ujutru.
 
"Otežavajuća okolnost u gašenju požara bio je jak vetar koji je konstantno duvao i širio plamen na okolno rastinje, a dim koji se širio kretao se suprotno od pravca grada. Imajući u vidu da je vatrom zahvaćeno polje pokriveno zemljom i inertnim materijalom, najviše je gorelo rastinje i nije bilo opasnosti od širenja požara niti opasnih materija koje su produkt sagorevanja", navode u saopštenju.
Ističu da vatra nije zahvatila polja na kojima se trenutno odlaže otpad, što je olakšalo gašenje požara.
 
"Uzrok nastanka požara se još uvek utvrđuje, ali je evidentno da vremenske prilike u čitavoj zemlji pogoduju nastanku požara", naveli su iz grada.
 
JKP "Čistoća" istaklo je u saopštenju da je prostor koji je zahvaćen požarom pod stalnim nadorom, a vozila za slučaj potrebe su u stalnoj pripravnosti.
"Gradska deponija radi nesmetano, a prijem otpada se odvija uobičajeno", naveli su iz ovog gradskog preduzeća.
  • Јоја

    02.04.2024 13:54
    Обично после надземног долази до подземног пожара ту информацију из ЈКП Депонија нећете добити како грађани не би дизали панику и неког тужили због метана и других отровних честица,ето није дувао ветар у правцу града а где је дувао на Римске Шанчеве,Пејићеве Салаше,Немановце ,тамо нико не станује

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti