O bezbednosti u Novom Sadu na sednici Skupštine grada

Sednica gradskog parlamenta zakazana je za sutra na zahtev odborničkih grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine i Demokratske stranke.
Sednica gradskog parlamenta zakazana je za sutra na zahtev odborničkih grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine i Demokratske stranke.

Odborničke grupe LSV i DS su 30. aprila podnele zahtev da Skupština Grada Novog Sada raspravlja o bezbednosnoj situaciji u gradu.

Kako je rekao Predsednik skupštine grada, Siniša Sević, na dnevnom redu sednice će se naći šest tačaka kojima je zajednička tema bezbednost.

"Prva tačka dnevnog reda je Predlog zaključka povodom stanja bezbednosti u Gradu Novom Sadu", rekao je Sević, dodajući da će se raspravljati o predlogu koji su podnele odborničke grupe LSV i DS, ali i o amandmanimana na tekst predloga koje je predložio skupštinski Odbor za bezbednost i mir.

Sević je, osim sutrašnje, najavio i narednu, 15. sednicu Skupštine Grada Novog Sada koja će biti održana u petak 17. maja, a činjenicu da će u razmaku od dva dana biti održane dve sednice gradskog parlamenta objasnio je rečima da je sednica koja je zakazana za taj dan bila ranije planirana.

Sutrašnja sednica, za koju je naknadno stigao zahtev, morala je, kako je kazao, biti održana najkasnije dve nedelje po prijemu zahteva. Taj rok ističe sutra.

Siniša Sević je rekao i da će se, pored pomenute dve sednice, do kraja maja meseca najverovatnije održati i treća sednica Skupštine Grada koja je planirana za 31. maj.

  • komentator

    15.05.2013 12:00
    naravno da trčimo za zaradom
    kad nismo ko Trkulja da nas Informatika finansira
  • ban

    15.05.2013 11:42
    samokriticno
    Svi mi kritikujemo nekog drugog da je kriv za bezbednost, nasu i nase dece. Dali smo se pitali koliko smo mi krivi za sve. Svi mi trcimo za zaradom, za materijalnim, zelimo da imamo skupi automobil, skupi mobilni telefon, skupu obucu, skupu odecu... Zaboravili smo da odgajamo decu, da im damo osnovnu kulturu, lepo ponasanje, ljubav za porodicu i okolinu, ljubav prema coveku. Zaboravili smo da u skoli ucitelj nije u stanju da sam vaspita nasu decu, da je uloga roditelja veca od skole. Sve sto sticemo materijalno govorimo da je za njih i zbog njih, a promenimo skupocena automobila dok oni porastu. RAZMISLITE
  • Novosađanin

    14.05.2013 23:56
    Jao šta se valja iza brda
    Ljudi, hajde sad malo da gurnemo u stranu sve te partije. Ovde se radi o bezbednosti za našu decu, a oni se smenjuju i niko ništa ne radi. Već godinu dana na skupštinu nikako da dođe tačka osnivanja koordinacionog tela koje treba da bude direktno povezano sa radom škola i lokalnih samouprava. Prvo treba znati, gradska uprava, gradonačelnik ... NEMAJU nadležnost nad radom Policije, Sudstva, već isključivo Ministarstva u Beogradu. A mi smo im daleko, pa ni u Beogradu stanje nije bolje. Ova sednica je PRVA prilika da se u NS osnuje telo koje će biti operativno i koje će nadgledati sprovođenje niza mera koje su predložili iz saveta za javni red i mir-pogledajte na sajtu grada NS. Nekome ne odgovara da se to telo osnuje, u medijima se forsira iskrivljena statistika da je kriminal u opadanju jer građani više ni ne prijavljuju maltretiranja i prebijanje koliko se boje i ne veruju nikome. I onda ispadne da je kriminal u opadanju. Pratite sutra sednicu, pretpostavljam da će biti napada tipa NS je bezbedan grad bez nasilja - šta će nama Koordinaciono telo. U petak je na kanalu 9 uveče u 8:15 emisija uživo sa uključivanjem gledalaca na temu bezbednosti u NS pa se uključite.Mada moram prvo da proverim da li imam kanal 9 :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti