Deo Futoga, Podbare i oko Bulevara oslobođenja dobija javnu rasvetu

Uskoro počinje igradnja javnog osvetljenja u delu Podbare, u okolini Bulevara oslobođenja i u Futogu.
Uskoro počinje igradnja javnog osvetljenja u delu Podbare, u okolini Bulevara oslobođenja i u Futogu.

Javno osvetljenje će se postavljati u delu Ulice Đorđa Rajkovića, u Ulici Kosančić Ivana (od Devet Jugovića do Ćirpanove) i u kompleksu osnovne škole "Desanka Maksimović" u Futogu.

U kompleksu OŠ "Desanka Maksimović" u Futogu postaviće se 17 stubova javnog osvetljenja u cilju bezbednijeg kretanja učenika i obavljanja sportskih aktivnosti u ovoj školi i u večernjim satima.

Vrsta svetiljki i način osvetljenja u delu ulica Đorđa Rajkovića (u bloku novoizgrađenih stambenih objekata) i Kosančić Ivana (od Devet Jugovića do Ćirpanove) u potpunosti će zadovoljiti potrebe za kretanje pešaka i odvijanje saobraćaja u večernjim satima, a po svojim karakteristikama biće usklađeno sa postojećim javnim osvetljenjem u okolnim ulicama, saopštio je Zavod za izgradnju grada.

Radovi će biti izvedeni prema prethodnim uslovima nadležne Elektrodistribucije, urbanističkim uslovima, projektu i pozitivnim propisima i rešenjima za ovu vrstu radova.

Pored toga, novo javno osvetljenje mogu očekivati  stanovnici Veternika, Sajlova i  Tatarskog brda, jer su potpisani ugovori za izradu Glavnih projekata javnog osvetljenja u više ulica u ovim naseljima koje su prioritetno izabrane u dogovoru sa Savetima mesnih zajednica, stoji u saopštenju.

Takođe su potpisani ugovori za izradu Glavnih projekata javnog osvetljenja u nekoliko ulica: Dimitrija Avramovića, Stevana Momčilovića, Jug Bogdana, Njegoševoj i u delu Tekelijine.

Novo svetlo zasijaće i oko objekata predškolskih ustanova u Ulici Stevana Hristića i Save Kovačevića, Srpske pravoslavne crkve u naselju Šangaj, kao i na ulazu u OŠ "Sonja Marinković" iz Ulice Alekse Šantića.

  • salajka

    16.05.2013 10:00
    za
    @G - krajnje neprimeren , cak bezobrazan komentar,nicim izazvan!! ostavlja nam prostor da sumnjamo u cestitost autora! ionako vec dovoljno ostavljeni bogu na milost, nije potrebno dolivati ulje na vatru, jer ovako nesto ne bi komentarisao pravi novosadjanin, a pogotovo salajcan! a kakav komentar , takav nam i grad, kao dobojska zeleznicka stanica, samo sto ne zaplace od muke!!!
  • 16.05.2013 09:26
    Mogli bi kad su vec u Futogu da postave osvetljenje na putu ka Backoj Palanci na delu Futoga gde prestaju cetri trake pa do drugog semafora... Taj deo je mracan i kad padne kisa moze krava da lezi na putu neces je primetiti...

  • G

    16.05.2013 08:08
    @Salajka - ako se ne varam, najbolje (i univerzalno) rešenje za ovakve probleme je da počnete da prikupljate potpise da Salajka postane republika ili još bolje nezavisna država. To uvek rešava sve probleme. Nemojte da dozvolite da Salajka radi a Novi Sad se gradi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti