Grad umesto 14 treba da plati 3 miliona evra ATP "Vojvodina"

Vrhovni kasacioni sud preinačilo je presudu u sporu za naknadu štete između autotransportnog preduzeća "Vojvodina" i Grada Novog Sada.
Vrhovni kasacioni sud preinačilo je presudu u sporu za naknadu štete između autotransportnog preduzeća "Vojvodina" i Grada Novog Sada, pa je iznos odštete koju Grad treba da isplati značajno smanjen.

Izvor blizak gradskoj vlasti, nezvanično je potvrdio za 021 da je ishod presude takav da je obeštećenje drastično smanjeno, tačnije sa 14 na 3 miliona evra, ali je dodao da će zvanične informacije biti dostupne tek kada budu dobili tekst presude.

Advokat Ilije Devića, Emir Jašarević, rekao je za 021 da u ovom trenutku ne može detaljnije da komentariše odluku suda, jer još nije dobio presudu, te da zna samo ono što je objavljeno na internet portalu Privrednog apelacionog suda.

"Ja nisam dobio presudu Vrhovnog kasacionog suda i u ovom trenutku ne znam u kom delu i kom iznosu je presuda potvrđena, preinačena i ukinuta, pošto se na portalu može videti da je deo potvrđen, deo preinačen, a jedan deo je i ukinut", priča Jašarević.

Sudskoj odluci prethodilo je odlaganje prinudne naplate više od 1,3 milijarde dinara sa pripadajućim kamatama od novosadske lokalne samouprave, jer prema presudi Privrednog suda Grad nije ispoštovao ugovor o izmeštanju međumesnog autobuskog saobraćaja na novu stanicu.

Taj ugovor su 2006. godine potpisali gradonačelnica Maja Gojković i tadašnji većinski vlasnik ATP Ilija Dević.

  • 21.05.2013 14:35

    Dakle odgovornost NS-a nije sporna. Krivi je i osudjen je. Sud je izrekao puno manju kaznu. Tu kaznu ce korigovati Medjunarodni sud. Kaznu ce tada platiti Srbija. NS nema nista protiv toga. Naprotiv, velicace svoju sposobnost da racune za svoje brljotine isporuci drugima. Nastavice da pljuje po svim' drugima.
  • samo za

    20.05.2013 11:00
    Draga Majo:
    Da li ćeš dozvoliti da građani plate tvoj dug?
  • Voper51

    19.05.2013 20:09
    Maja
    Tražim da se pokrene krivična odgovornost bivše gradonačelnice, a sada članice SNS-a, da se vidi zašto je potpisivala štetan ugovor po grad? I neka se tih 3 miliona evra naplati od nje, a ne od građana Novog Sada!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti