FOTO: 120.000 Novosađana uživalo u Noći muzeja

Sinoć je uspešno završena jubilarna, deseta Noć muzeja u Novom Sadu.
Sinoć je uspešno završena jubilarna, deseta Noć muzeja u Novom Sadu.

Noć muzeja je, prema oceni organizatora, potvrdila svoj značaj, čvrsto držeći treće mesto po veličini i značaju u Evropi, između 40 zemalja.

Prema njihovim podacima, u Novom Sadu je zabeleženo 120.000 poseta.

Najveće interesovanje među posetiocima vladalo za posetu Satu na Petrovaradinu, Muzeju Vojvodine, brodu rečne flotile i banci gde je postojala mogućnost dobijanja novčanice sa sopstevnim likom.

Brojna publika iskoristila je i priliku da uz ulaznicu za Noć muzeja besplatno odgleda balet Labudovo jezero ili predstavu Đakon.

Galerija Matice srpske predstavila je zastavu bratstva Korpus Domini koja je nastala u radionici Đovanija Santija, oca velikog Rafaela.

Za simpatizere Betmena, Američki kutak je organizovao izložbu stripova i igračaka, kao i projekcije filmova i predavanje o ovom superheroju.

  • Mika

    20.05.2013 18:17
    Nedostajale kante za smeće i džakovi za otpad
    Na Ribljoj pijaci u Noći muzeja atmosfera odlična,ali nismo imali gde da odložimo ambalažu od kolača,jabuka,kafe.
    Nigde kante za smeće, ni džakova za odlaganje.
    Verujem da je tamo bio prisutan i neko iz Tržnice ali mu to očigledno nije bilo bitno.
    Bilo je potrebno postaviti još neku sijalicu.
  • ns

    20.05.2013 10:36
    slazem se..ali
    Slazem se da dogadjaj organizuje privatna firma..kao i Exit..kao i mnogo sta jos drugo..takodje se slazem da koriste nesto sto drugi vec imaju..ALI...nesumnjivo je da ova noc animira sve druge da pokazu ono najbolje sto imaju..nesumnjivo je da ogroman broj ljudi stvarno uziva te veceri..nesumnjivo da se popularisu galerije..muzeji.. a ako me je neko i zeznuo za tih par stotina dinara..neka je i zaradio...Vise cu sam sebe zeznuti sa dve kutije cigareta..ili dva pica negde u gradu..zverajuci u prolaznike
  • 20.05.2013 09:09
    Noć muzeja je komercijalan događaj koji organizuje privatna firma. Cilj im je zarada. Šlepaju se na kartu kulture i "opštenarodnog dobra". Nešto kao Exit. Pa ko voli nek izvoli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti