Spisateljica Vedrana Rudan danas u Novosadskom pozorištu

Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan, beskompromisno britko pero koje demaskira - ne samo sve eksjugoslovenske, već i muško-ženske i sve civilizacijske paranoje, biće danas gost Novosadskog pozorišta.
Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan, beskompromisno britko pero koje demaskira - ne samo sve eksjugoslovenske, već i muško-ženske i sve civilizacijske paranoje, biće gost Novosadskog pozorišta danas, 6. decembra.

Povod je njena najnovija knjiga "Amaruši" u izdanju VBZ-a koju će promovisati glumci Novosadskog pozorišta.. Knjigu, koja će moći da se kupi po promotivnoj ceni, autorka će potpisivati na kraju promocije. Takođe, tokom promocije će se služiti i vino.

O autorki:

Vedrana Rudan je hrvatska književnica i kolumnistkinja lista "Nacional" gde piše kolumnu "Zloće i povrće". Borac je za ženska prava. Završila je Pedagošku akademiju u Rijeci.

Piše kratkim, britkim stilom, duhovito, "bez dlake na jeziku". Uzima u zaštitu one koji su ostali bez posla, sirotinju, ugrožene žene, običan narod. Na meti su joj tajkuni, vlast, bankari, hipokrizija u Crkvi, privatizacija, ulazak Hrvatske u NATO, i mnoge druge. Član je hrvatskog društva pisaca, a knjige su joj prevođene na engleski, nemački, poljski, slovenački, ruski, makedonski, mađarski. Po knjizi "Uho, grlo, nož" rađene su pozorišne predstave u hrvatskom Teatru 101 i srpskom Ateljeu 212.

O knjizi:

"Amaruši" je još jedno od njenih dela u kojem se junakinje bore za život na život i smrt. Junakinje? Nema junaka? Ili ipak ima jedan? Brak, preljuba, odlazak, povratak, deca, nezaposlenost, Avganistan...pa čak i ljubav, a sve to kroz oči devojčice Amaruši.

Program počinje u 17 časova, a ulaz je slobodan.

  • srecna

    06.12.2013 22:18
    divno vece
    hvala Vam Vedrana,od srca!
  • boco

    06.12.2013 20:35
    bila je guzva s razlogom !!!!
    zasluzila je !!!
    svaka joj cast !!!!
    o srbima i hrvatima nije htela ni da prica ima drugih zanimljivijih tema
  • Mastodont

    06.12.2013 09:08
    @krticaaa
    Koliko ja znam, Vedrana (i Dežulović, Pančić i slični), uglavnom govore protiv glupih, bahatih i zaostalih, a ti pošto si verovatno jedan i sam, automatski zaključuješ da govore protiv nekog zbog toga šta je po nacionalnosti. To je ona izreka o gluposti i smrti, nije teško tebi, nego ljudima oko tebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti