Danas rasprava o budžetu Novog Sada za narednu godinu

Odbornici Skupštine grada danas će raspravljati o budžetu Grada Novog Sada za 2015. godinu.
Odbornici Skupštine grada danas će raspravljati o budžetu Grada Novog Sada za 2015. godinu.

Prethodno je Savet za budžet i finansije većinom glasova prihvatio Predlog Odluke o budžetu.

Kako je objašnjeno na sednici Saveta, budžet za narednu godinu utvrđen je u iznosu od skoro 20 milijardi dinara. Izvorni prihodi budžeta za narednu godinu iznose 15.61 milijardi dinara, a u budžet je ugrađen i pad BDP-a od 0,5 odsto, kao i rast inflacije od 4,2 procenta.

Kada je reč o neraspoređenom višku prihoda iz ranijih godina, ona su u budžetu za 2015. planirana u iznosu od 1.69 milijardi dinara.

Kako je rečeno na Sednici Saveta, novina u budžetu je programska struktura rashoda i izdataka, pa su tako rashodi i izdaci predstavljeni u 15 programa: Razvoj poljoprivrede, Zaštita životne sredine, Komunalna delatnost, Lokalna samouprava, Putna infrastruktura, Socijalna i dečija zaštita, Lokalni razvoj i prostorno planiranje, Razvoj kulture, Razvoj sporta i omladine, Lokalni i ekonomski razvoj, Razvoj turizma, Primarna zdravstvena zaštita, Predškolsko vaspitanje, Osnovno obrazovanje i Srednje obrazovanje.

Najviše je pripalo programu Lokalni razvoj i prostorno planiranje, skoro 5,5 milijardi dinara, pod kojim se nalazi i uređivanje građevinskog zemljišta, a potom programu Komunalna delatnost, u iznosu od nešto više od 3,5 milijardi dinara.

Podsetimo, predsednik Skupštine grada Novog Sada Siniša Sević rekao je u petak za 021 da ne može da komentariše razloge kašnjenja donošenja i usvajanja gradskog budžeta, ali da funkcionisanje grada zbog toga neće biti ugroženo.

  • Strava

    29.12.2014 22:45
    @Miki88
    To sto kazes je ocigledna NEISTINA. U mom tekstu, ne stoji da je primljeno 300-400 ljudi, nego 200-250. To svako moze da proveri. Na sednici gde se usvaja budzet, dat je tacan podatak da je broj stalno zaposlenih, zaposlenih partijskih clanova i radnika 793 (2014) a 650 (2012). Povecanje od 143. Znaci i ja sam pogresio, ali ti ga bas pretera (nisam racunao one koji su zamenili penzionisane). Vi ste kritikujuci predhodne zbog toga i svesno, znajuci da vec postoji visak zaposlenih, "ladno" primili jos 143 potpuno nepotrebnih "partijskih kadrova". I napominjem da 90% njih nema, ama bas nikakve veze sa delatnosti preduzeca.
  • Maša

    29.12.2014 16:50
    ,,,,,,,,,,,,
    Pa dobro što je usvojen buđet ,sad samo dalje...
  • Miki88

    29.12.2014 15:13
    @strava
    Koje je to preduzeće gde je broj zaposlenih povećan za 300-400 ljudi? Nisi naveo. Ne verujem ti, znam da je u svim preduzećima zateknut ogroman višak i nije bilo dodatnog zapošljavanja, jer bi se to u finansijama grada, a i u budžetu videlo. Budžet je inače sasvim ok, mislim da će grad moći da funkcioniše sa njim, iako su predviđena manja sredstva nego lane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti