Ko ne čisti sneg, kazna i do 20.000 dinara

Uprava za inspekcijske poslove opomenula je građane da su dužni da uklanjaju sneg i led sa trotoara, prilaznih puteva i staza koje koriste ispred poslovnih objekata.
Uprava za inspekcijske poslove opomenula je građane da su dužni da uklanjaju sneg i led sa trotoara, prilaznih puteva i staza koje koriste ispred poslovnih objekata, dok predsednici skupština stanara to treba da učine ispred ulaza u zgrade.

foto: Snežana Lukić

Budući da se narednog vikenda prognozira pogoršanje vremenskih prilika, kao i snežne padavine, građani Novog Sada obavezni su da sudeluju u čišćenju grada Odlukom o komunalnom uređenju Grada.

Tom odlukom predviđeno je da su u zimskim danima fizička i pravna lica dužna da redovno čiste led i sneg sa trotoara ispred svojih stambenih objekata i zgrada, prilazima objekata, poslovnih prostorija i ispred praznih placeva. Svi treba da se pridržavaju ove obaveze jer će se sneg zalediti ukoliko ne bude očišćen odmah, upozoravaju iz Uprave za inspekcijske poslove. U protivnom, inspektori će biti prinuđeni da podnose prijave Prekršajnom sudu zbog neizvršavanja obaveze po ovoj odluci.

Ukoliko uklanjanje snega nije moguće, dužni su da blagovremeno postave odgovarajuće oznake upozorenja. Kazne za one koje ne čiste sneg i led kreću se od 5.000 do 20.000 dinara.

Miroslav Laketić, načelnik komunalne policije Novog Sada za 021 kaže da je trenutno situacija zadovoljavajuća, da su inspektori na terenu i da za sada Novosađani bez problema ispunjavaju svoju obavezu čišćenja snega.

  • -

    29.12.2014 15:58
    -
    ispravka, kante su ispraznjene
    ali grtalice jos nema.
  • -

    29.12.2014 15:37
    -
    cek,
    mi da cistimo trotoare a oni ne mogu grtalicom proci vec drugi dan po telepu?

    ko ce kante za smecem isprazniti?
  • čistač

    29.12.2014 13:57
    sneg
    Brumm stvarno si lenj.
    Maja kaznu će dobiti tvoj gazda a ne ti.
    Počistite sneg malo se rekreirajte i družite sa komšijama neće ništa da vam fali

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti