Protest DS i LSV jer nisu na vreme dobili budžet grada

Odbornici Demokratske stranke i LSV u Skupštini grada Novog Sada, uoči početka današnje sednice novosadskog parlamenta, protestovali su zbog toga što im je, kako kažu, predlog budžeta stigao kasno.
Odbornici Demokratske stranke i LSV u Skupštini grada Novog Sada, uoči početka današnje sednice novosadskog parlamenta, protestovali su zbog toga što im je, kako kažu, predlog budžeta stigao kasno.

Predsednik Odborničke grupe DS Božidar Protić rekao je da je odbornicima opozicije predlog budžeta stigao tek u petak, čime su, po njemu, prekršeni svi demokratski principi.

"Budžet je najvažniji akt i nije bitno da li se donosi 28. ili 29. decembra, već je bitno da bude transparentan", rekao je Protić dodajući da predlog budžeta Novog Sada za 2015. godinu to nije, jer odbornici opozicije nisu imali vremena da se upoznaju sa njim. Po Protićevim rečima, zadatak svih odbornika je da svojim predlozima i diskusijama kroz amandmane pokušaju da poboljšaju predlog budžeta, ali, kako je rekao, ovaj put su u tome onemogućeni.

"Mi smo pripremili amandmane i po njima ćemo i diskutovati na skupštini, ali ih nismo podneli jer bi njihovim podnošenjem postali saučesnici u kršenju zakona", rekao je Protić. On je kazao da skupštine gradova Beograda i Niša, već sredinom decembra, na svoje sajtove stavljaju Predlog nacrta budžeta, dok u Novom Sadu, kako je kazao, ni sami odbornici na dva dana pred sednicu skupštine, ne znaju kako izgleda taj predlog.

Milica Vlaisavljević iz LSV je rekla da to što je predlog budžeta odbornicima dostavljen na samo dva dana pred sednicu, govori da vladajuća koalicija ili "ne zna da napravi budžet ili da unutar sebe imaju velikih problema, pa ne znaju kako da ga raspodele".

  • Svan

    30.12.2014 02:39
    Kakve besmislice, dogovoreno je sa predsednicima odbornickih grupa da je najkrace vreme za podnosenje amandmana na budzet 24 sata, a ne 72 kao sto tvrde DS i LSV.Dakle, mogli su da podnesu amandmane na predlog budzeta.
  • Dijana

    29.12.2014 22:10
    budžet
    Sa amandmanima ili bez njih budžet je usvojen.Ne iznošenje amandmana je stav opozicionih stranaka,lakše je protestovati nego biti konstruktivan
  • vreme je

    29.12.2014 20:30
    @Sredoje Mikić
    Ne znam ko ti je Žarko, ali nije ni bitno.
    Sada shvatam da pokušavam razumnu raspravu sa ispranim naprdnjačkim mozgom i momentalno odustajem.Ti si se već izjasnio da ti sadašnje stanje odgovara i distancirao od većine stanovnika ove države. I ja se ovim putem distanciram od tebe i sličnih tebi, iz koje god partije bili. Nikakav komentar nemaš ni na nezajažljive koalicione partnere!?

    P.S.
    Baš si "mudar". Odgovor na komentar gde kažem da nijedna patija ne valja kao ni sistem na kom je zasnovano njihovo postojanje ti je da se osnuje još jedna partija. Jesi li to sam smislio ili ti je neko pomogao, kaži pošteno?

    Bićete vi smenjeni bez partija, bez brige, samo nastavite kao i do sada.

    Sada te pozdravljam jer je moje vreme previše dragoceno da bih ga nepovratno gubio na raspravu sa nekim ko nije dorastao ni ozbiljnom razgovoru. Tvoja će biti zadnja i ja ti više neću odgovarati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti