Letnja sladoled torta sa voćem (bez pečenja)

Nedeljni ručak ne bi bio potpun bez deserta, a u ove vreme dane dobro dođe nešto lagano, relativno zdravo i da ne zahteva dodatno stajanje kraj šporeta odnosno rerne.
Letnja sladoled torta sa voćem (bez pečenja)
Foto: Pixabay (ilustracija)
Zato vam danas donosimo sladoled tortu koja će vas osvežiti, dati vam finu dozu energije, a ne zahteva previše posla.
Sastojci (za kalup Ø 22–24 cm):
 
400 g grčkog jogurta (ili gustog običnog jogurta)
 
300 g sladoleda od vanile (ili jogurta)
 
250 g integralnog ili ovsenog keksa (može i bez šećera)
 
80 g kokosovog ulja ili maslaca (otopljenog)
 
200–250 g svežeg voća po izboru (maline, borovnice, jagode, breskve...)
 
2–3 kašike meda ili javorovog sirupa (opciono, zavisi od slatkoće voća)
 
1 kašičica vanila ekstrakta
 
Sok od pola limuna
Priprema:
 
Podloga
 
Keks sameljite u blenderu ili izmrvite rukom. Pomešajte sa otopljenim kokosovim uljem/maslacem. Utisnite smesu u kalup obložen papirom za pečenje i ostavite u frižideru 15–20 minuta da se stegne.
 
Fil
 
U većoj činiji pomešajte grčki jogurt, omekšali sladoled, vanilu i limunov sok. Ako želite slađe, dodajte med ili javorov sirup.
 
Sastavljanje
 
Na ohlađenu podlogu rasporedite polovinu fila. Dodajte sloj svežeg voća. Prelijte ostatkom fila i poravnajte.
 
Dekoracija
 
Ukrasite površinu dodatnim voćem.
 
Hlađenje
 
Stavite tortu u zamrzivač na 2–3 sata da se lepo stegne, a zatim je pre posluživanja izvadite 15 minuta ranije kako bi se lakše sekla.
Saveti:
 
- Za još više osveženja, deo voća možete zamrznuti i dodati direktno u fil.
 
- Umesto klasičnog keksa, možete koristiti mlevene bademe ili ovsene pahuljice.
 
- Ako želite kremastiju strukturu, deo jogurta zamenite maskarpone sirom.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti