"Orlići" sigurni pred start Svetskog prvenstva

Fudbaleri Srbije do 20 godina pobedili su SAD sa 1:0 u poslednjoj proveri pred start Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.
Fudbaleri Srbije do 20 godina pobedili su SAD sa 1:0 u poslednjoj proveri pred start Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

Pobedu ekipi Veljka Paunovića doneo je Miloš Veljković u 65. minutu. Utakmica je odigrana bez prisustva publike, u strogo zatvorenom ambijentu, pre svega na insistiranje Amerikanaca.

Srbija se nalazi u grupi sa Malijem, Meksikom i Urugvajem, a prvi meč igra 31. maja sa rivalom iz Južne Amerike.

Naš tim dominirao je tokom svih 90 minuta, stvarao prilike, kontrolisao igru, delovao kompaktnije i sasvim zasluženo minimalno slavio, mada je pobeda lako mogla da bude i ubedljivija. Amerikanci su se pokazali, baš kako se i očekivalo, kao veoma tvrd orah, fizički snažni, uporni i borbeni, ali su ovog puta naleteli na kvalitetnijeg i raspoloženijeg protivnika.

Rival je prvi, a ispostavilo se kasnije i jedini put, ozbiljnije zapretio u desetom minutu, kada je Peri-Akosta šutirao preko gola i nakon toga srpski defanzivci su odgrali veoma dobro i sprečili protivnika da priđe golu.

"Orlići" su u 26. minutu mogli da povedu, kada je sjajno centrirao Milan Gajić, a na drugoj stativi odličnoje šutirao Milošević. Lopta je pogodila mesto gde se spajaju prečka i stativa, odbila se u polje, pa su Amerikanci otklonili opasnost. Ponovo je Gajić bio u ulozi asistenta u 39.minutu, a neprecizan je u završnici bio kapiten Nemanja Maksimović, kao i uvek jedan od najborbenijih na terenu. Šut je u samoj završnici prvog poluvremena okušao i Sergej Milinković-Savić, ali ni njegov udarac nije pronašao put do mreže pa se na odmor otišlo bez golova.

U pauzi je selektor odmah izvršio četiri izmene i "orlići" su još više pojačali ritam, ali se odmah po nastavku utakmice došlo do nevremena koje je čak u jednom trenutku pretilo da dovede u pitanje kraj utakmice. Iako umoran od dalekog puta i naknadnog dolaska na Novi Zeland, Andrija Živković je odmah po ulasku na teren doneo onu neophodnu prevagu. U 65.minutu efektno je izveo slobodan udarac na prvu stativu, a Miloš Veljković je sjajno reagovao za pobedonosni pogodak na utakmici.

Andrija Živković je u 70. minutu propustio priliku da se i sam upiše u strelce, bila je to za njega idealna pozicija iskosa sa desne strane, nedostajali su santimetri da lopta završi u mreži. Do kraja susreta igrali se tvrdo i borbeno, "orlići" su čuvali loptu, ali se nisu štedeli ni u duelima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.