Karadžić najavio izbore na svim nivoima u FSS

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić najavio je danas da bi julu mogla biti održana vanredna sedinica na kojoj bi jedna od tačaka dnevnog reda bila izbori na svim nivoima u toj organizaciji.
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić najavio je danas da bi julu mogla biti održana vanredna sedinica na kojoj bi jedna od tačaka dnevnog reda bila izbori na svim nivoima u toj organizaciji.

Karadžić je na današnjoj sednica Izvršnog odbora u Sportskom centru u Staroj Pazovi informisao članove da planira sazivanje sednice u prvoj polovini jula. Do tada predsednik FSS obaviće razgovore sa svim predsednicima regionalnih saveza da bi bili usklađeni stavovi oko eventualnih vanrednih izbora na svim nivoima, što podrazumeva vreme i proceduru za održavanje oko 400 sednica skupština u bazama.

"Niko ne treba da se boji izbora. Uz poštovanje procedure, svi treba da proverimo legitimitet, od najnižih do najvišeg nivoa fudbalske vlasti", rekao je Karadžic za sajt FSS. Na Izvršnom odboru diskutovano je i o situcaciji u Fudbalskom savezu Vojvodine o kojoj su članove informisali predsednik FSV Dragan Simović i Marjan Rnić.

"Konstatovano je grubo kršenje Statuta i u skladu sa članom 81. i članom 82. FSV biće upozoren na nepravilnosti zvaničnim pisanim dokumentom, koji će im biti upućen u hitnom roku. Od Fudbalskog saveza Vojvodina zatraženo je da otkloni sve nedostatke, a ukoliko to ne učini, Izvršni odbor FSS je dao ovlašćcenje Odboru za hitna pitanja FSS da uvede privremene mere u Fudbalski savez Vojvodine", navodi se u saopštenju.

U nastavku sednice komesar za integritet FSS Milovoj Mirkov obavestio je članove Izvršnog odbora FSS o pristigloj dokumentaciji UEFA u vezi sumnji na regularnost utakmica u Superligi.

Jednoglasno je zaključeno da svi zvanični dokumenti UEFA, kao i rezultati interne istrage komesara za integritet, budu poslati tužilaštvu na dalji postupak. Članovi Izvršnog odbora FSS neće komentarisati ništa po tom pitanju, a sve u cilju valjane i pravovremene istrage zvanicnog organa Republike Srbije. Istovremeno usvojena je inicijativa da se formira specijalno telo, sastavljeno od predstavnika tužilaštva, policije i Fudbalskog saveza Srbije, koje će se ubuduće baviti svim opravdanim sumnjama u regularnost utakmica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.