Sinsinati: Đoković i Zimonjić u finalu, čeka se Jankovićeva

Novak Đoković u singlu i Nenad Zimonjić u dublu danas su se plasirali u finale Mastersa u Sinsinatiju.
Novak Đoković u singlu i Nenad Zimonjić u dublu danas su se plasirali u finale Mastersa u Sinsinatiju.

 

Đoković je uspeo da savlada Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 2:1, po setovima 4:6, 7:6, 6:2.

Đoković je potpuno bezvoljno počeo meč, noge su mu bile teške, a udarci nesigurni sa puno grešaka. S druge strane, Ukrajinac je bio veoma raspoložen i uz dva dobijena brejka uzeo prvi set.

U drugom setu imao je čak i 3:0 u taj-brejku, ali mu je neshvatljivo popustila koncentracija. Videlo se po izrazu lica Novaka Đokovića da je i sam iznenađen kako je dobio taj set. A onda u poslednjem Ukrajinac potpuno pada u igri, a svetski reket broj 1 lagano finišira.

Biće to peto finale srpskog tenisera na turniru koji je jedini iz Masters serije čiji pehar nema u vitrinama. Za trofej će se boriti u nedelju protiv boljeg iz meča Federer - Marej.

Pre Đokovića, finale u konkurenciji dublova izborili su Nenad Zimonjić i Poljak Marćin Matkovski. Oni su savladali hrvatsko-brazilsku kombinaciju Ivan Dodig/Marselo Melo sa 6:4, 6:4. Njihovi protivnici u borbi za titulu biće Danijel Nestor (Kanada) i Eduardo Rože Vaselan (Francuska).

Podsetimo, u polufinalu ženskog singla noćas oko 3h ujutro Jelena Janković igra protiv Rumunke Simone Halep koja je treći nosilac na ovom turniru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.