US open: Prvog dana petoro srpskih tenisera

Danas počinje poslednji Grend Slem turnir sezone - US open.
Danas počinje poslednji Grend Slem turnir sezone - US open.

Prvi nosilac u muškoj konkurenciji je Novak Đoković čiji će protivnik u prvom kolu biti Žoao Souza, dok je 22. nosilac Viktor Troicki. Danas igra i Filip Krajnović protiv Alehandra Gonzaleza.

Novak je izjavio da je spremniji nego 2011. godine i da očekuje dobar turnir.

- Spreman dočekujem turnir. Odigrao sam mnogo mečeva uoči dolaska u Njujork, mislim čak 14 u singlu i dublu. Dobio sam ono što sam želeo, da se što više naviknem na beton. U Montrealu sam generalno igrao dobro, imao sam šanse u finalu protiv Marija. Mnogo više problema bilo je u Sinsinatiju. Mučio sam se i u odlučućem duelu protiv Federera nisam imao mnogo šansi. Ipak očekujem da ću ovde biti najbolji - izjavio je Novak.

Ana Ivanović i Jelena Janković su nosioci u ženskoj konkurenciji. Ivanovićeva je postavljena za sedmog nosioca, a Jelena za dvadesetprvog. One takođe svoje mečeve igraju već danas. Ivanovićeva se sastaje sa Dominikom Cibulkovom dok će Jelena Janković snage odmeriti sa francuskom predstavnicom Osean Dodan. U ženskoj konkurenciji od naših teniserki danas nastupa i Bojana Jovanovski koja će igrati protiv Lare Aruabarene.

Stadion Artur Eš:
17.00 Ana Ivanović - Dominika Cibulkova
20:30 Novak Đoković - Žoao Souza
Teren 13:
19:00 Jelena Janković - Osean Dodan
Teren 16:
17.00 Bojana Jovanovski - Lara Aruabarena
21:00 Filip Krajinović - Alehandro Gonzalez

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.