Tribina "Stvari koje me čine drugačijim su stvari koje čine mene!" na Medicinskom fakultetu

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom danas u 20 časova, u amfiteatru Medicinskog fakulteta, biće održana edukativna tribina "Stvari koje me čine drugačijim su stvari koje čine mene!".
Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom danas u 20 časova, u amfiteatru Medicinskog fakulteta, biće održana edukativna tribina "Stvari koje me čine drugačijim su stvari koje čine mene!".

Tribinu organizuje Klub studenata specijalne edukacije i rehabilitacije i namenjena je roditeljima dece sa smetnjama u razvoju i studentima specijalne edukacije i rehabilitacije, psihologije, pedagogije, medicine i svih srodnih nauka koji će u svom budućem poslu raditi sa decom sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima.

Tema razgovora biće dobijanje dijagnoze deteta sa smetnjama u razvoju, suočavanje sa tom dijagnozom i njeno prihvatanje, a učesnici će biti roditelji i stručnjaci, koji će preneti svoja iskustva i znanja.

Na tribini će govoriti Ivana Badnjarević, Vesna Nikolesku, Aleksandra Ivančić, prof. dr Milka Budakov - pedijatar, prof. dr Špela Golubović - defektolog i dr Tatjana Krstić - psiholog.

Osim tribine, članovi i članice Kluba studenata specijalne edukacije i rehabilitacije Saveza studenata Medicinskog fakulteta pripremili su i prateći program. Već od 10 časova, pa do kraja tribine, u holu Medicinskog fakulteta svoje rukotvorine predstaviće Radionica za humanost, Udruzenje Mnro Novi Sad, glinarska radionica telesno-invalidnog odeljenja Doma "Veternik" i radionice radnog centra ŠOSO "Milan Petrović". Izložba će biti prodajnog tipa, a svi prilozi ići će u dobrotvorne svrhe.

U holu fakulteta, u 20 časova, tribinu će otvoriti inkluzivna folklorna grupa Doma "Veternik".

Studenti i studentkinje će Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležiti i na Trgu slobode, gde će u periodu od 11 do 13 časova, deliti flajere i razgovarati sa građanima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Vesti

Predavanje o Mejbel Sinkler Stobart u Matici srpskoj

Predavanje "Gospođa Mejbel Sinkler Stobart - zaboravljena heroina velikog rata" biće održano u četvrtak, 10. decembra, u Maloj sali Matice srpske. Na predavanju će govoriti prof. dr Branko Momčilović, a ono je samo jedno u nizu događaja iz programa "Srbija u Prvom svetskom ratu 1915". Početak je zakazan za 12 časova. Predavanje "Gospođa Mejbel Sinkler Stobart - zaboravljena heroina velikog rata" biće održano u četvrtak, 10. decembra, u Maloj sali Matice srpske.