Rekordno mala gledanost dodele Oskara

Broj televizijskih gledalaca ceremonije dodele filmskih nagrada Oskar pao je ove godine na 9,85 miliona, više nego duplo manje od prethodnog minimuma, nastavljajući opadajući trend.
Prema preliminarnim procenama kompanije Nilsen, broj gledalaca 93. ceremonije dodele Oskara bio je 58 odsto manji od prošlogodišnjih 23,6 miliona, što je bila prethodna rekordno niska gledanost.
 
Producenti su pokušali da unesu neke promene, organizovali događaj bez voditelja, sa malom publikom glumaca i umetnika nominovanih za nagradu koji nisu nosili maske.
 
Međutim, u godini kada su bioskopske dvorane uglavnom bile zatvorene, ljudi ili nisu bili upoznati sa filmovima ili nisu bili mnogo uzbuđeni oko filmova koji su pre svega gledali preko striminga kod kuće.
 
I prenos Zlatnog globusa, sa 6,9 miliona gledalaca, kao i dodele muzičkih nagrada Gremi (9,2 miliona), koji su održani ranije ove godine, imali su rekordno nisku gledanost.
  • Vidra

    27.04.2021 14:15
    po ključu
    Nagrada američke filmske akademije je već duže vreme ispolitizovana i nagrade se često dodeljuju ne zbog zasluge već zbog pripadnosti različitim grupacijama i kao takva, ne može se smatrati objektivnim merilom kvaliteta. Velik deo publike je toga svestan i samim tim ne vidi svrhu praćenja dodele Oskara.
  • Vlada

    27.04.2021 10:39
    Nema
    No G od glamura,glumci cast izuzecima,Ne znaju postenu recenicu da izgovore,kao da su u Bruklinu,a Ne na cuvenoj akademiji.Tuzno
  • Jaa

    26.04.2021 23:55
    kad bese nisam bio obavesten, nisam dosad gledao a sad bas resih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.