Šta sve možete sa hranom koju biste inače bacili

Određene namirnice i hranu možete odlično iskoristiti u kuhinji i uštedeti, umesto što biste je bacili.
Stari hleb
 
Hleb star nekoliko dana neće biti najbolji za sendvič ili uz tanjir toplog variva, ali to ne znači da ga treba baciti. Jedan od načina kako da ga iskoristite jeste taj da ga narežete i stavite na tanjir pa radijator da se dobro isuši. Posle ga sameljite i imate svoje mrvice od hleba za pohovanje. Stari hleb odličan je za tost ili za prženice.
 
Banane
 
Većina nas ne voli potamnjele banane, ali i one se mogu iskoristiti. Za početak napravite frape sa kašičicom meda. Ako do sada niste probali, iznenadićete se koliko je ukusan i hleb s bananama.
 
Paradajz i paprika
 
Ako vam paradajz i paprike nisu više dovoljno sveži za salatu, spremite ih za umake i kuvana jela. Paradajz  se sme zamrznuti ceo. Pre kuvanja stavite pod toplu vodu kako biste lakše skinuli ljusku, a napravite i fini umak za testeninu. Paprike se pak mogu ispeći, pa ih takve u zamrzivaču možete čuvati nekoliko dana.
 
Ostaci povrća za supu
 
Ako ste narezali više celera, luka ili šargarepe za juhu, složite paketić i zamrznite. Sledeći put imate već sve pripremljeno ili povrćem možete obogatiti neko drugo jelo. Takođe isto možete učiniti ako imate viška ovakvih namirnica jer šteta je pustiti da propadnu.
 
Ostaci mesa i kosti
 
Pileća prsa s kojih ste skinuli meso iskoristite za temeljac. Nakon što se ohladi, napravite porcije koje vam najbolje odgovaraju i zamrznite za buduća jela. Isto možete i s kostima neke druge vrste mesa. Dalje, već kuvano ili pečeno meso šteta je bacati jer se može jako dobro iskoristiti za salate ili ukusan sendvič.
 
Autor: Tportal

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima