Kompanija planira da napravi pivo od 133 godine starog kvasca

Flaša piva, pronađena u brodskoj olupini staroj 133 godine, mogla bi da sadrži kvasac koji se može iskoristiti za izradu nove vrste piva, pišu američki mediji.
Kompanija planira da napravi pivo od 133 godine starog kvasca
Foto: Pixabay
Studenti biotehnologije s državnog Univerziteta Njujork u Kobleskilu otvorili su flašu pronađenu u olupini broda "SS Oregon", ustanovivši da su njeni sastojci iskoristivi.
 
Kompanija "Serious Brewing" iz Haus Kejva planira da razvije recept za novu vrstu piva, ako studenti iz njega uspešno ekstrahuju kvasac.
 
Flašu s pivom od vlasnika predmeta pronađenih na brodu "Oregon" kupio je Bil Felter iz kompanije "Serious Brewing". Brod je putovao iz engleskog Liverpula prema Njujorku sa 852 ljudi na brodu, kada se 14. marta 1886. sudario sa jedrenjakom u blizini ostrva Fajer i potonuo. Svi osim jednog putnika preživeli su havariju.
 
Na zamisao o proizvodnji nove vrste piva u kompaniji "Serious Brewing" su došli, pošto je prošle godine jedna australijska pivara proizvela pivo od kvasca otkrivenog u boci pronađenoj u 220 godina staroj olupini broda.
  • in pivo perutas

    19.02.2019 01:13
    "...za izradu nove vrste piva..."

    Mislite, za izradu stare vrste piva?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.