Nema bacanja hrane: Švajcarski restoran kažnjava goste koji ne pojedu sve

Kako bi sprečio bacanje hrane, indijski restoran "Casanova" u Badenu, kantonu na severu Švajcarske, odlučio je da naplaćuje simboličnu kaznu od pet franaka svim gostima koji ne pojedu sve sa tanjira.
Nema bacanja hrane: Švajcarski restoran kažnjava goste koji ne pojedu sve
Foto: Pixabay
Vlasnik Salman Gauri odrastao je u Indiji gde veliki deo stanovništva nema dovoljno hrane, te je želeo da podseti ljude da treba da budu zahvalni što je imaju.
"U Indiji je hrana dragocena i zato je ne bacamo", rekao je Ghauri, koji u Švajcarskoj živi 20 godina, novinarima za Aargauer Zeitung.
U restoranu "Casanova", koji radi po principu "jedi koliko možeš" za 20 evra, u vreme ručka postavlja se švedski sto tako da gosti mogu da izaberu šta će staviti na tanjir. Ali, šta ako im se ne svidi kako je hrana pripremljena? Znači li to da je moraju pojesti na silu da bi izbegli kaznu?
 
Kako god bilo, vlasnik je odlučio da stane na kraj pohlepnim gostima koji napune tanjir, probaju hranu, ali pojedu tek toliko da probaju i zatim odlaze po nove porcije.
 
Većina gostiju koncept koji je uveden pre dve godine podržava, a Gauri naglašava kako "Casanova" nije mesto na kojem se igra s hranom.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Teme

HRANA
  • ...

    05.07.2022 10:05
    E, pa ako je svedski sto u pitanju, onda stvarno moras biti kreten posebne kategorije da bi bacao hranu.
  • JA

    05.07.2022 08:56
    ne bacati hranu
    pogledajte zivotinje, sakupe samo što će da pojedu pa vidite gde smo. 70 % ukupno proizvedene hrane se baca na pr.u lancu od zrna pšenice do hleba iz doma...1/3 mi pojedemo eeeejjj...
  • E

    05.07.2022 08:17
    E
    E ovo je za svaku pohvalu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi