Turbo food: Pica-viršla iz novosadskih pekara - samo da Italijani ne saznaju

Turbo food (hrana) je kao i turbo folk - svašta se tu spoji, ali nekim ljudima, izgleda, prija.
Turbo food: Pica-viršla iz novosadskih pekara - samo da Italijani ne saznaju
Foto: 021.rs

Naravno, kvalitet, odnosno ukus, ume da bude upitan. Za razliku od turbo folka, kod turbo hrane, o ukusima jedino i treba da se raspravlja.

U pojedinim novosadskim pekarama možete da pronađete pecivo koje kombinuje picu i viršlu. Nije nespojiva kombinacija, ali to ne znači da bi trebalo da se insistira na tome da viršlu umočite u kečap, stavite nekakav sir, pospete origanom i kažete da je to, sada, pica-viršla.

Najpre, treba razumeti da su pice i viršle u novosadskim pekarama verovatno jedne od najrizičnijih stvari koje možete da pazarite. Kada su u pitanju pice, retko gde ćete naići na toplo parče, više deluje kao hleb na koji su stavljeni kečap, salama i sir.
 
Sir se uglavnom stvrdne, pa se ne može ni zagristi kako treba, nego ga u jednom potezu skidate sa parčeta i za njim povlačite salamu.
 
Viršle su same po sebi problematične, ali, šta da se radi, zaista umeju da budu ukusne. Ko bi odbio dobar hot dog? Ipak, vrlo često su daleko to od toga, pa izgledaju kao prsti nakon što ste previše vremena proveli u vodi. Jedina nada je da senfa bude dovoljno da neutrališe ostale ukuse. Nažalost, nikad ga ne bude dovoljno. Zato svi i piju jogurt uz viršlu.
 
  
Pa, šta fali?
 
Ukoliko je izbor pice ili viršle u pekari pomalo kockarska odluka, onda je uzimanje pica-viršle garantovani gubitak. Nećete se najesti, a nećete ni uživati.
 
Uz to, budite sigurni da vaša odabrana pekara nabavlja najkvalitetnije namirnice i da nema nameru da uštedi. Na kraju krajeva, jedete nešto što je daleko od pice, a nije ni klasična kifla sa viršlom. 
 
Onaj ko je smislio ovu kombinaciju deli sličnu sudbinu kao Mitar Mirić, koji se na nastupu pojavljuje u dresu Bajerna "elegantno" upasanog u farmerke. Niko im nije rekao da ta kombinacija, jednostavno, ne ide.
  • @s

    03.11.2022 14:40
    Upravo suprotno, burek je samo sa mesom.
  • s

    03.11.2022 13:48
    Burek je samo sa sirom, ako vam se jede meso napravite roštilj.
  • Stohadin

    02.11.2022 19:41
    Pekarski proizvodi
    Burek je SAMO I UVEK SAMO OD MESA.
    Sve ostalo su PITE.
    O kombinacijama peciva po NS pekarama i ostalim po Srbiji da ne komentarišem.
    Podloga za Ginisa.
    Smehotres.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.