Cimet keksići

Donosimo recept za hrskave keksiće sa ukusom cimeta.
Cimet keksići
Foto: Pixabay (ilustracija)

Sastojci:

– 3 jajeta
– 200 g šećera
– 500 g brašna
– 1 prašak za pecivo
– 1 maslac
– 1 kesica cimeta
Priprema:
 
Sve sastojke dobro izmesiti da testo bude kompaktno.
 
Razvaljati testo oklagijom na debljinu od oko pola centrimetra i vaditi keksiće kalupima po izboru.
 
Peći na 200 stepeni dok blago ne porumene.
 
Po želji možete ih uvaljati u šećer u prahu.
  • Zemlja čudesa

    05.11.2022 22:30
    Opcija A
    Napraviti duplu meru, s tim da u nju stavite 4 kesice vanil-šećera umesto cimeta. Spojiti cimet i vanila keks pekmezom od kajsije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.