Cimet keksići

Donosimo recept za hrskave keksiće sa ukusom cimeta.
Cimet keksići
Foto: Pixabay (ilustracija)

Sastojci:

– 3 jajeta
– 200 g šećera
– 500 g brašna
– 1 prašak za pecivo
– 1 maslac
– 1 kesica cimeta
Priprema:
 
Sve sastojke dobro izmesiti da testo bude kompaktno.
 
Razvaljati testo oklagijom na debljinu od oko pola centrimetra i vaditi keksiće kalupima po izboru.
 
Peći na 200 stepeni dok blago ne porumene.
 
Po želji možete ih uvaljati u šećer u prahu.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • Zemlja čudesa

    05.11.2022 22:30
    Opcija A
    Napraviti duplu meru, s tim da u nju stavite 4 kesice vanil-šećera umesto cimeta. Spojiti cimet i vanila keks pekmezom od kajsije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.