Reč je o čokoladi Sautanz Specktakel, a reč "sautanz" označava kolinje, običaj koji je jednako popularan kod Austrijanaca i kod Hrvata.
Upravo zato čokolada Sautanz Specktakel sadrži neke bitne odlike kolinja, ali u umerenim količinama - osim što ima neke sastojke koji su tipični za čokoladu, poput badema, lešnika, dehidriranih malina, cimeta, kardamoma, zvezdastog anisa i kima, sadrži i tri odsto čvaraka i dva odsto svinjske krvi.
Na njihovoj zvaničnoj stranici piše da je reč o ekstratamnoj čokoladi od 60 odsto kakaa, punjenoj nugatom od lešnika s čvarcima, slojem bele čokolade, malina i nekoliko "kapljica prave krvi od svinja" koje sami uzgajaju.
"Naše svinje prikladno žive u kolibama u šumi i na pašnjacima, koji su deo našeg organskog uzgoja Edible Zoo. Naš koncept otvorene staje, koji životinjama omogućuje pristup i izlaz u bilo kom trenutku, nagrađen je Nagradom za dobrobit životinja pokrajine Štajerske", piše na njihovoj stranici.
Iako sadrži sastojke koji su neuobičajeni za čokoladu, pa bi je malo ko hteo i probati, ova čokolada je, kako kažu, sasvim normalnog ukusa, bez neugodnih nota svinjske krvi ili čvaraka.
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 1
Volim čokoladu
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar