Japanska pića sake i šoču Unesko će uvrstiti na listu svetske kulturne baštine

Savetodavni odbor Uneska preporučio je da se japanska tradicionalna veština pravljenja alkoholnih pića sake i šoču uvrste na listu nematerijalne kulturne svetske baštine.
Japanska pića sake i šoču Unesko će uvrstiti na listu svetske kulturne baštine
Foto: Pixabay
Taj predlog trebalo bi da bude zvanično usvojen u decembru, saopštila je japanska agencija za kulturu.
Predlozi bi trebalo da budu zvanično usvojeni na sednici Uneska od 2. do 7. decembra u Asunsionu u Paragvaju, navodi se u saopštenju, preneo je Jonhap.
Sake je tradicionalno japansko alkoholno piće proizvedeno od pirinča.
 
Šoču je alkoholno piće koje se proizvodi širom Japana i destiluje se od različitih namirnica uključujući slatki krompir, ječam i pirinač.
 
Japanska vlada je 2022. godine nominovala proizvodnju sakea za Uneskovu listu.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Teme

sake

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Smeju li jaja da se jedu svaki dan?

Jaja su omiljena namirnica mnogih, poznata po visokom udelu proteina, vitamina i minerala. Ipak, zbog holesterola često su bila na lošem glasu.