Vino više nije omiljeno među Francuzima - preferiraju pivo

Potrošnja vina u Francuskoj sve više opada, a popularnost piva ubrzano raste.
Vino više nije omiljeno među Francuzima - preferiraju pivo
Foto: Pixabay
To je pokazalo najnovije istraživanje.
U periodu od 2019. do 2023. udeo vina u potrošnji alkoholnih pića na francuskom tržištu iznosio je 40 odsto, što je pad od 18 procenata u odnosu na razdoblje od 2007. do 2011, pokazali su podaci istraživanja firme FransAgriMer, prenela je TV stanica Bfmtv.
Pivo je po popularnosti kod Francuza odnedavno prestiglo vino, pa tako u periodu 2019-2023. udeo ovog pića iznosi 45 odsto u potrošnji alkohola, dok je od 2007. do 2011. godine taj procenat iznosio samo 29 odsto, navodi se u istraživanju.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • Jarvis

    07.01.2025 20:33
    Kad su vina i kisela i slatka, i to kako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi