Žene se kaju što su imale seks, muškarci što nisu

Muškarci najviše žale za seksualnim avanturama koje su propustili, dok se žene kaju zbog upuštanja u seks avanturu, pokazala je studija istraživača sa Univerziteta u Teksasu.

Muškarci najviše žale za seksualnim avanturama koje su propustili, dok se žene kaju zbog upuštanja u seks avanturu, pokazala je studija istraživača sa Univerziteta u Teksasu.

U ovoj studiji u kojoj je istraživano seksualno ponašanje muškaraca i žena, učestvovalo je 24.000 ljudi. Tom prilikom otkriveno je da momci i devojke žale za potpuno različitim odlukama koje su doneli u vezi sa seksualnim odnosima u prošlosti.

Najčešća stvar zbog koje se žene kaju je ta što su izgubile nevinost sa pogrešnim partnerom, a takvu odluku donelo je 24 odsto učesnica studije. Odluka zbog koje se 23 odsto devojaka kaje je što su prevarile svog bivšeg ili sadašnjeg dečka, dok 20 odsto smatra da su prerano imale seksualni odnos.

Sa druge strane, muškarci se osećaju potpuno drugačije. Prema rezultatima ove studije, njih 27 odsto kaje se što nisu načinili prvi korak ka devojci koja ih je seksualno privlačila, a 23 odsto muškaraca žali jer nisu bili seksualno aktivniji kada su bili mlađi. Kada je reč o nedovoljnoj seksualnoj aktivnosti, 19 odsto momaka smatra da su trebali da imaju više seks avantura kada su bili singl.

"Ne sumnjamo u to da su društvene norme, kao što su 'dupli standardi' kada je reč o seksualnosti muškaraca i žena od izuzetnog značaja za ovakve rezultate", objasnio je vodeći istraživač Endru Galperin: "Ipak, moguće je da ove norme imaju korene daleko u prošlosti, u pritiscima kojima je oblikovano mišljenje muškaraca i žena".

  • Joca

    17.12.2013 23:23
    aha
    Zene se kaju ako su imale seks samo ako iz njega nisu izvukle neku korist.
  • 17.12.2013 12:06
    @Samo kazem - Statistika moja dika...
    s`kim to one onda rade?

    pa sa vise muskaraca,naprimer? a u novije vreme i sa zenama.
  • Samo kazem

    17.12.2013 10:54
    Statistika moja dika...
    Moze se i ovako posmatrati. Tri cetvrtine zena dobro odabralo prvog partnera, a cetiri petine pravovremeno. To nije los rezutat. I jedno pitanje, ako se zenske osobe vise seksaju od muskaraca, pa s`kim to one onda rade?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.

Koliko je seksa potrebno za sreću

Gotovo polovina bračnih parova ima seksualne odnose dva puta mesečno, pokazali su rezultati novog istraživanja naučnika sa Kinsli univerziteta u Americi.