Da li ste pripremili novogodišnje seksi odluke?

Zaboravite na ono "sledeće godine ostavljam cigarete" ili "od 1. januara sam na dijeti" i pokušajte da donesete stvarno važne odluke.
Zaboravite na ono "sledeće godine ostavljam cigarete" ili "od 1. januara sam na dijeti" i pokušajte da donesete stvarno važne odluke.

Umesto uobičajenih novogodišnjih odluka koje se zaborave u prvih nekoliko dana, ove godine donesite seks-odluke kojih ćete se sa zadovoljstvom pridržavati.

Kao prvo, odlučite da ćete uživati u seksu kad god za to dobijete priliku. "Seks je afrodizijak sam po sebi, što ga više imate, to ga više želite", podsećaju stručnjaci. Međutim, nije dovoljno samo uskočiti u krevet i shvatiti da želite malo akcije. Nužno je da između partnera postoji osećaj povezanosti, a on se gradi i van spavaće sobe.

Provodite više vremena zajedno, ali gledajte da to vreme bude kvalitetno, baveći se zajedničkim hobijem, na primer. Osim toga, zadržite optimizam. Mnogo je toga oko čega se možete brinuti, ali brigom ne utičete na zbivanja nego samo štetite sebi. Uostalom, ako želite pozitivan odnos u spavaćoj sobi, ne možete biti negativni izvan nje, zar ne?

Odlučite da ćete partnera tretirati isključivo blago i nežno, pa u tu svrhu vežbajte toleranciju i strpljivost. Naravno da ne bi trebalo da trpite ukoliko partner čini stvari koje vam smetaju, ali mu to saopštite na smiren i kulturan način.

Podsetite se svakog dana da je on/ona najvažnija osoba u vašem životu, pa se prema njemu/njoj, tako i ponašajte. Često se dodirujte, mazite, grlite, podržavajte i razmenjujte komplimente svakog dana. Istraživanja pokazuju da zagrljaj koji traje 20 sekundi ima višestruko pozitivan uticaj na zdravlje – smanjuje stres, pritisak i poboljšava raspoloženje. Bez obzira na to koliko se volite, ne bi trebalo zaboraviti da s vremena na vreme to jedno drugom i kažete.

Unesite novine u vaš seksualni život, promenite pozu, kupite neku novu igračkicu, novu aromu ulja, otputujte na romantični vikend negde gde još niste bili i drugo. Otvoreno razgovarajte o svojim seksualnim fantazijama, ali i problemima, ukoliko postoje, jer seks nije samo fizički poriv, već sve polazi iz glave, pa ako tu nije sve kako treba, neće biti ni "tamo dole".

Najbitnije je da partnera i vašu vezu stavite ispred svega ostalog, jer posao, obaveze, dnevni problemi i sve drugo negativno će uvek biti tu, ali ako dozvolite sebi da zbog takvih sitnica izgubite nešto stvarno važno poput ljubavi u vezi, možda nikada više ne uspete da je oživite.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.