Sud: Flaša koka-kole je obična

Evropski sud odbio je danas zahtev Koka-kole da se nova verzija poznate flaše pića "koka-kola" zaštiti registrovanim znakom.
Koka-kola se obratila sudu pošto je Kancelarija EU za harmonizaciju unutrašnjeg tržišta u martu 2014. odbila njen zahtev za registraciju zaštitnog znaka uz obrazloženje da se nova flaša ne može smatrati "prirodnom evolucijom poznate ikonične flaše".
 
"Opšti sud potvrđuje da flaša nema karakteristike koje je razlikuju od ostalih flaša na tržištu", navodi se u presudi Opšteg suda u Luksemburgu i dodaje da je reč o "prostoj varijaciji oblika i pakovanja".
 
Koka-kola je saopštila da je razočarana presudom i da će razmotri da li da ide dalje pred Evropski sud pravde, preneo je Blumberg.
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin