Hrvatska vlada pred infarktom, osim ministra finansija

Svi članovi Vlade Hrvatske, osim ministra finansija Zdravka Marića, imali su povišen krvni pritisak koji im je preventivno meren pred sutrašnji Svetski dan zdravlja.
"Nisam baš jako disciplinovan, iako pokušavam da pazim na ishranu. Recimo, jutros sam samo popio sok od pomorandže, a inače znam da pojedem ovsenu kašu ili tako nešto. Ako imam vremena. Ne stignem baš puno. Supruga priprema", rekao je Marić.
 
Pritisak premijera Tihomira Oreškovića je bio 177 sa 108, a kada su ga novinari upitali sa kojim ministrom se video pre merenja samo se nasmejao i dobacio da to ne želi da komentariše. Na pitanje ko mu diže pritisak, Orešković je odgovorio: "Mediji, ko drugi nego mediji".
 
Najviši pritisak u Banskim dvorima ima ministar branitelja Tomo Medved. Njemu su vrednosti krvnog pritiska bile čak 210 sa 105. Novinarima je rekao da je to zbog posla i dodao da uzima lekove za snižavanje pritiska.
 
Potpredsedniku vlade i lideru Mosta, Boži Petrovu, izmeren je povišeni pritisak - 157 sa 97, a prvom čovek policije Vlahu Orepiću 157 sa 84, na šta je on uz smeh primetio da aparat "sigurno nije dobar".
 
Ministar građevine Lovro Kuščević je imao pritisak 175 sa 80, što ga je iznenadilo jer je, kako kaže, jutros na sistematskom pregledu imao urednih 130 sa 80.
 
Pritisak u granicama normale imao je predsednik Sabora Željko Rajner - 134 sa 90.
 
Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.