Hakeri pokušali da zatruju vodu za piće na Floridi

Hakeri su upali u sistem za snabdevanje vodom grada Oldsmar u američkoj saveznoj državi Florida i pokušali da zatruju vodu, saopštio je šerif Okruga Pajnlas Bob Gualtijeri.
Hakeri pokušali da zatruju vodu za piće na Floridi
Foto: Pixabay
Kako je naveo, hakeri su na daljinu pristupili softveru na kompjuteru jednog od zaposlenih i preuzeli kontrolu nad ostalim sistemima.
 
Šerif je opisao da je radnik prostrojenja sedeo za kompjuterom kada je na ekranu iskočio prozor sa upozorenjem da je došlo do neovlašćenog pristupa, a da je zatim miš počeo sam da otvara programe i upravlja sistemom.
 
Hakeri su povećali količinu natrijum-hidroksida koji se sipa u vodu u malim količinama radi regulisanja kiselosti, ali je opasan kada se konzumira u većim količinama.
 
Gualtijeri je rekao da su radnici brzo uspeli da zaustave kompjuterske komande i da je količina natrijum-hidroksida koja je dospela u vodu minimalna.
 
FBI i tajna služba pozvani su da istraže slučaj.
  • cyberpunk

    09.02.2021 16:56
    sajber rat uveliko traje..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin