Drugi smrtonosni napad ajkule u Australiji ove godine

Jedan 20-godišnjak stradao je danas od napada ajkule na istoku Australije uprkos pokušajima surfera i kupača da mu pomognu, navele su vlasti.
Drugi smrtonosni napad ajkule u Australiji ove godine
Foto: Pixabay
Napad se dogodio oko 11 sati po lokalnom vremenu na plaži Emerald bič na oko 500 kilometara severno od Sidneja.
 
"Kada su stigli, spasioci su videli kako više kupača i surfera pokušavaju da spasu žrtvu, u neverovatno hrabrom pokušaju u jako opasnoj situaciji", rekao je Kris Vilson iz službe hitne pomoći u državi Novi Južni Vels.
 
"Čovek je pretrpeo kritične povrede ruke i uprkos najboljim naporima prolaznika, spasilaca i drugih hitnih službi nije mogao da mu se spase život", rekao je Vilson.
 
Posle nesreće zabranjen je pristup plaži i okolnim vodama.
 
To je drugi smrtonosni napad ajkule u australijskim vodama ove godine, navelo je Društvo za konzervaciju Taronga, vladina agencija za zaštitu faune.
 
U 2020. godini bilo je 26 napada ajkula u zemlji, od kojih dva smrtonosna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin