Pele na fotografijama širom Dohe u znak podrške

Gradske vlasti Dohe, domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu, ukrasile su nekoliko svojih zgrada fotografijom legendarnog fudbalera Pelea, sa porukom da se što pre oporavi.

Fotografije se nalaze na severu grada oko stadiona Lusail gde će biti odigrano finale Mundijala, oko velikih nebodera i nedaleko od stadiona Kalifa.

Na fotografiji je prikazan Pele u čuvenom zelenom dresu sa brojem 10 i rečima na engleskom "Get well soon" (Ozdravi što pre). Slike se nalaze i na šetalištu u Dohi.
Francuski fudbaler Kilijan Mbape odao je počast Peleu na Tviteru porukom: "Molite se za kralja".
 
Kapiten engleske reprezentacije Hari Kejn je na konferenciji za novinare govorio i o zdravstvenom stanju Brazilca.
 
"Očigledno sve svoje misli upućujemo Peleu i njegovoj porodici. On je inspiracija u našem sportu, neverovatan igrač i neverovatna ličnost", rekao je Kejn.
 
Legendarni Pele (82) je od utorka u bolnici "Albert Ajnštajn" u Sao Paolu.
 
Edson Arantes do Nasimento, poznatiji kao Pele, koji je sa 17 godina zaigrao za reprezentaciju Brazila na Svetskom prvenstvu 1958, osvojio je tri titule svetskog šampiona - 1958, 1962. i 1970. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.